Cicipas posle trijumfa nad Nadalom: „Počeo sam da letim kao ptičica, pomoglo je što nema publike“

Grčki teniser će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva

  • 0
Stefanos Cicipas, Tanasi Kokinakis Foto: AP/Tanjug

Kada je na semaforu ranije danas stajalo 2:0 u setovima za Rafaela Nadala, malo ko je mogao da da ruku da će Stefanos Cicipas na kraju teren napustiti uzdignutih ruku. A eto, upravo to se i desilo, pošto je grčki teniser napravio istinski podvig, bacivši na kolena španskog šampiona.

On kaže da je tokom trećeg seta rešio da promeni igru, što je umnogome pomoglo da momentum pređe na njegovu stranu.

- Kada sam ustao jutros bio sam potpuno smiren. Nisam imao ni velika, ni mala očekivanja od meča. Niti su mi misli letele kada sam počeo da se vraćam u meč. Samo sam se fokusirao na svaki sledeći poen, na svaki udarac, mada sam malo promenio način igre od trećeg seta. Možda mi je čak pomoglo to što nije bilo publike, lakše mi je bilo da se koncentrišem – istakao je Cicipas.

Ni on ne zna zašto je tako slabo odigrao u uvodna dva seta. Bilo je tu mnogo neiznuđenih grešaka i činilo se kao da je Cicipas žurio da sve završi, iako nije išlo u pravom smeru.

- Možda me malo uhvatila nervoza. Isto tako ne znam ni šta se desilo u trećem setu, počeo sam da letim kao ptičica i odjednom je sve profunkcionisalo. Osećaj koji sada imam je neopisiv – zaključuje Grk.

Njegov naredni protivnik biće ruski igrač, Danil Medvedev, sa kojim se Cicipas u poslednje vreme nije najbolje slagao.

- Kada sam pričao da je njegov tenis dosadan, to nije bilo tačno. On igra veoma pametno i biće mnogo težak meč. U sjajnoj je formi – zaključio je Cicipas današnju konferenciju za medije.

Video: Stanojević: Imali smo šanse da povećamo prednost, ali Javor je u drugom poluvremenu bio opasan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA