≫ 

Piše se istorija: Đoković demolirao rusko čudo, ide u borbu za deveti trofej Australijan openu!

Bravo, Novače! Sila si! Ide najbolji na svetu u borbu za trofej u Melburnu!

  • 79

Ma, tako je Nole! Novak Đoković će se boriti za devetu titulu na Australijan openu i 18. Grend slem trofej u karijeri! Najbolji teniser sveta je Aslana Karaceva, kvalifikanta iz Rusije koji je pravio čuda u Melburnu, vratio u realnost i kao brzi voz proleteo pored njega sa 6:3, 6:4, 6:2.

Kao da je Novak sebi rekao "možda je Rus do sada sanjao najlepši san, ali sada ću mu napraviti totalni košmar". Snage su bile na terenu ujednačene samo u prvih šest gemova susreta, nakon toga se upalila turbo mašina prvog reketa sveta koji je servisima i riternima razorio odbranu Karaceva.

Protivnik nije bio bezazlen, znao je da se vrati, ali je uvek bio nedorečen, tako da mu je falilo nešto da ozbiljno zapreti našem asu. Na kraju 6/7 realizacije brejk lopti i dominacija.

Sada, Đoković je na samo korak od osvajanja novog trofeja u Melburnu, što bi ga primaklo na samo dva Grend slema od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Samo jedan čovek će stajati na putu do tog ostvarenja, a taj čovek će biti Danil Medvedev ili Stefanos Cicipas koji u petak izjutra igraju svoj polufinalni duel

Đoković je prilično oprezno ušao u susret Sa Karacevom, pokušavao je da apsolvira servis protivnika kojem je to bilo prilično veliko oružje sa kojim je sticao prednost u poenu. Išlo se gem za gem, nije Novak imao prilike da ugrozi Karaceva, ali sa druge strane, nije ni dozvoljavao protivniku da se previše razmaše (3:3).

Ipak, Nole u sedmom gemu dodaje gas, uzima svoj servis gem, a onda pravi brejk sa nulom. Tačno se videlo da je u tom momentu stekao uvid u koju stranu najviše protivnik šalje prvi udarac, a onda je povezao još četiri poena za veliko otvaranje i prvi korak ka finalu Australijan opena.

U drugom setu je održana pravi čas tenisa od strane Đokovića kojem je trebalo samo 20 minuta da dođe na velikih 5:1. Kada je Rus gubio svoj servis, gubio ga je sa nulom, što je bilo zaista impresivno gledajući sve te riterne koje najbolji na svetu vraća.

Probudio se Karacev je totalne letargije, sastavio neke delove, napravio brejk i došao do do 5:4 iznenadno, a onda je imao i još dve prilike da se totalno vrati u set. Ipak, dobri servisi su omogućili Đokoviću da zaustavi taj nalet ruskog čuda i priđe na samo korak od finala u Melburnu.

Toliko snage istroši ruski teniser da na svom servisu ne može da pokaže nikakav otpor i to se dešavalo veoma često, prečesto kada vam je preko puta mreže Novak Đoković. Brejk u trećem setu je stigao odmah na startu, i to ponovo sa nulom.

Uzvraćen mu je bio u četvrtom gemu (2:2), zaista iznenadno, jer je Karacev dorastao Novaku samo bio u momentima, ali je već u narednom gemu stigao novi brejk koji je zacementirao prolaz u finale Australijan opena. Ostao je još jedan korak. Istorija se piše, pero je Đokovićevoj ruci, samo je potrebno da napiše broj 18.

Treći set:

6:2 - GOTOVOOOOOO JE! ĐOKOVIĆ JE U FINALU AUSTRALIJAN OPENA!

5:2 - Novi brejk za Novaka, miriše finale! Kakav je ovo udarac bio za Karaceva koji ni podignutog garda ne može da izbegne riterne Novaka. Servira Đoković za finale Australijan opena!

4:2 - Ovoga puta stiže potvrda brejka jednim asom! Još dva gema. Idemo, Novače.

3:2 - Oduzima Novak ponovo servis protivniku! To je ta mentalna snaga o kojoj svi govore. Đoković, jednostavno, kada izgubi nešto što je imao, udahne, izdahne i vrati sve u svoju korist. Ponovo je na pravom putu i ostala su još tri gema do konačne pobede.

2:2 - Vraća Karacev brejk... Prilično je uporan Rus, forhendima zaista pravi muku Novaku koji ovoga puta nije bio na svom nivou. Ponovo je protivnik u igri.

2:1 - Čuva Karacev svoj servis, sada sa nulom. Ne bi ga trebalo otpisivati, bitno je da Đoković nastavi sa igrom koju do sada prikazuje.

2:0 - Stiže potvrda prilično lako. Nole je izgubio samo jedan poen i prilično se dobro snalazi sa Rusom koji ne igra uopšte loš tenis.

1:0 - Odmah brejk za Novaka! Neverovatno, ali Đoković je svaki put, kada preti, pretio sa 0:40. I ovoga puta je to uradio, igrao je sjajan tenis na protivnički servis, a Karacev je uspeo da spase samo prvu brejk loptu, dok je već kod druge napravio grešku i sada je baš u velikom problemu.

Drugi set:

6:4 - E, sada, nema spasa! Još jedan set za Đokovića! Karacev je bio uporan, najdužim poenom u meču je uspeo da dođe do 40:40 jednom skraćenom loptom koju Nole nije uspeo da dohvati, a onda je sjajnim riternom došao i do brejk prilike. Izvukao se Nole, imao je strašno komplikovano situaciju koju je prebrodio servisima. Idemo ka finalu Australijan opena!

5:4 - Živ je Karacev još uvek. Imao je problema, dva djusa i neugodnu situaciju, ali mu je proradio servis. Sledi nova prilika za Novaka da reši set.

5:3 - Niotkuda, brejk za Karaceva... Vratilo se samopouzdanje Rusu koji je pritiscima došao do brejk lopte koju je lako propustio, ali je sebi napravio još jednu priliku koju je kroz dugu razmenu realizovao tako što je naterao Novaka na grešku. Još će se igrati u ovom setu.

5:2 - Publika pokušava da podigne ruskog predstavnika i uspeva u tome. Jako servira Karacev još uvek, ali sada je baš blizu gubitka i drugog seta.

5:1 - Ole! Servis gem sada sa nulom! Karacev je u nokdaunu i sada ne postoji drugi teniser na terenu.

4:1 - Treći brejk za Novaka sa nulom! Ovo je već čas tenisa i sada je već jasnija razlika između dva tenisera, ako nije bila jasna ranije. Riterni totalno razoružavaju ruskog tenisera kojem loptice konstantno padaju pod noge, a na kraju je i sreća odradila svoje, pošto je Novak na 0:40 pogodio vrh mreže i loptica je samo preskočila u polje Karaceva koji je sada već u prevelikom problemu.

3:1 - Podlegao je Rus pritisku, počinje da igra dobro samo kada je jasno da ishod nije bitan. Tako nije previše mogao da utiče na ishod ovoga gema (40:0), a onda je odigrao dva dobra poena koja nisu nagrađena, jer je Đoković ubacio prvi servis i potvrdio brejk.

2:1 - Ne može se protiv mašine - ponovo brejk sa nulom Đokovića! E, sada se već skratila ruka Karacevu koji je prilično mlako i bez ideje ušao u gem, a onda u samo minut došao do situacije da se bori protiv tri brejk lopte. Strah i strepnja su ga dovele do duple servis greške.

1:1 - Čuva servis Novak i danas ga služi od samog početka susreta, što nije bio slučaj protiv Zvereva i Raonića.

0:1 - Nema šta Karacev da izgubi u ovom meču i nastavlja prilično opušteno da igra. Forhend mu i dalje dobro radi i Novak mora biti oprezan, shodno tome da smo videli samo jedan pad koncentracije kod protivnika.

Prvi set:

6:3 - Kakav završetak seta! Dva asa za Novaka i još jedan gem za nulom. Prvi korak je napravljen, još dva su ostala do finala Australijan opena!

5:3 - E, sad nema vađenja! Brejk za Novaka! Kao što smo i napomenuli, najboljem teniseru sveta je uvek potrebno neko vreme kako bi pročitao servis protivnik i procesor je odradio svoje u osmom gemu gde je dobio tri brejk prilike. Na kraju, oduzeo je sa nulom servis Rusu koji se do sada dobro držao. Đoković servira za prvi set.

4:3 - Đoković će morati da igra svoj najbolji tenis kako bi uspeo da slomi ruskog predstavnika ovde. Karacev poseduje defanzivu koja tera na udarac više, ali ponovo nije uspeo ozbiljnije da zapreti.

3:3 - Sve zavisi Karacevu od prvog servisa. Kada se njega domogne, osvaja svaki poen. Bio je u problemu (0:30), upravo zbog toga što je morao da ulazi u razmene sa Đokovićem, ali je zaradio četiri poena u nizu, i to prilično impresivno, te ponovo poravna.

3:2 - Koliko je samo agresivan Novakov protivnik. Igra u svakom poenu bez zadrške i to mu je još jednom omogućilo da dođe do 30:30, ali ne više od toga.

2:2 - Đoković je ukazao priznanje ruskom teniseru sa podignutim palcem za fenomenalan poen koji je njemu pripao jednom malom pobedom na mreži (40:0). Neiznuđena greška Karaceva dala je vremena Novaku da nanišani forhend paralelu, ali je već u narednom poenu Rus osvojio svoj servis gem.

2:1 - Pokazao je Karacev koliko je brz, ima i prilično veliki rotaciju tela pri forhendu, tako da je stigao do 30:30 posle nešto dužih razmena. Ipak, dobro radi servis Đokoviću, tako da ponovo dolazi do vođstva.

1:1 - Trebaće vremena Đokoviću da našteluje ritern i to se videlo u ovom gemu. Dva servis vinera za Rusa uz veoma kratke poene od kojih je samo prvi pripao najboljem na svetu.

1:0 - Odlično otvaranje Novaka. Za nešto više od minuta je uzeo svoj servis uz dva asa i dve neiznuđene greške protivnika. Pravo upozorenje Karacevu.

Pre meča:

Pobednik okršaja Đokovića i Karaceva, za titulu na prvom Grend slemu u sezoni će se boriti protiv boljeg iz duela Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa, koji je posle pet setova i epskog preokreta eliminisao Rafaela Nadala.

Novak je opstao u borbi za odbranu trofeja nakon velikog emotivnog rolerkostera koji je doživeo u dosadašnjem delu takmičenja. Lako je na startu izbacio Žeremija Šardija, a onda je krenula muka protiv Frensisa Tiafoa koja se nastavila i u meču sa Tejlorom Fricom. Najbolji na svetu je doživeo jedno proklizavanje gde je zaradio povredu koja ga je umalo naterala da se povuče iz Melburna.

Ipak, izdržao je, savladao Frica, a onda u četiri seta bio bolji od Miloša Raonića i Aleksandra Zvereva.

Sada ga očekuje okršaj sa ruskim igračem o kojem, po svom priznanju, ne zna mnogo. Karacev je debitant na Grend slem takmičenjima, iz kvalifikacija je stigao sa samo jednim izgubljenim setom, a onda su redom padali Mađer, Gerasimov, Švarcman, Ožer Aliasim i Dimitrov.

Najlepša sportska priča ove sezone je upravo Rus koji sada ima daleko najteži zadatak, pa je, uz dužno poštovanje, vreme da njegova bajka bude privedena kraju.

Video: Đoković se iznervirao: Izbacio demone iskalivši bes na reketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Necu kuci necu ni na poso

    18. februar 2021 | 11:29

    Gledas I ne nerviras se.

  • bokus

    18. februar 2021 | 11:43

    Руски брате, добар си! Али......Тата је тата!Браво Ноле!

  • Marko cg primorje

    18. februar 2021 | 10:01

    Idemo Noleeeee💪✊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA