≫ 

Medvedev oduvao Cicipasa i zakazao veliko finale sa Novakom Đokovićem na Australijan openu!

Kakva demonstracija sile ruskog tenisera, ide na Noleta za titulu u Melburnu

  • 37
Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Četvrti teniser sveta Danil Medvedev igraće sa Novakom Đokovićem za titulu šampiona Australijan opena pošto je u klasičnoj demonstraciji sile savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 6:2, 7:5.

Činilo se da nijednog momenta pobednik ovog duela nije dovođen u pitanje. Rus je toliko bio nadmoćan da je čak i mirnog Cicipasa naterao da baci flašicu i reket. Ovo je zaista velika opomena Novaku, jer je Danil na terenu izgledao kao da se ne umara, a da protivnik bukvalno ne može ni da se primakne brejku. Jedini put kada je Grk oduzeo servis Rusu, to je bilo u trećem setu ribrejkom, ali mu je uzvraćeno istom merom u 11. gemu, tako da tu više nije bilo prostora za promene.

Oprezno su u meč ušla oba tenisera, nisu dozvoljavala ni najmanju pretnju na svom servisu, sve do petog gema kada je ruski teniser pogodio jedan forhend na 30:30 i došao do brejk lopte. Nju nije iskoristio, ali je dobio novu priliku u kojoj je uspeo da natera protivnika na grešku i tako dođe do prve prednosti u meču.

Ispostavilo se do kraja deonice da je samo jedan mali pad u koncentraciji Cicipasa odvelo direktno do gubitka seta. Nije bilo prilike za Grka da se vrati, iako je dva puta dolazio do djusa u servis gemu gde je Medvedev ipak zaključio sa 6:4.

Mnogo se mučio grčki predstavnik sa svojim servis gemovima na startu drugog seta, a protivnik je sve više pritiskao, te je u trećem gemu posle tri djusa stigao do brejka. Cicipas je na pauzi iz nervoze bacio flašu i prosuo dosta vode, ali je dobio samo nezvaničnu opomenu od sudije.

Medvedev je izgledao, skoro pa, nedodirljivo za Cicipasa za kojeg su se muke samo rešale, a u sedmom gemu je imao ček tri brejk lopte protiv sebe. Tako je Danil sa nulom došao do duplog brejka i praktično završio posao uz samo četiri neiznuđene greške u čitavom setu.

U trećem setu je došlo do razmene brejkova, ali je u 11. gemu Medvedev oduzeo servis protivniku sa nulom i tako zaključio svoj zadatak u polufinalu.

Pre meča:

Oba tenisera su dominantno prošla kroz svoj deo žreba, a Medvedevu se može dati više šansi zbog samog rankinga, a i činjenice da je do polufinala izgubio samo dva seta, oba protiv Filipa Krajinovića. Sa nulom su pali Vasek Pospišil, Roberto Karbaljes Baena, Mekenzi Mekdonald i sunarodnik Andrej Rubljov.

Sa druge strane, Cicipas je prvo nadjačao Žila Simona (3:0), zatim igrao pet setova sa Tanasijem Kokinakisom, sa nulom savladao Mikaela Imera, dok mu je Mateo Beretini predao meč bez borbe. Onda je došao taj famozni duel sa Rafaelom Nadalom gde je Grk uspeo da se vrati od 0:2 u setovima.

Danil i Stefanos su se do sada sastajali šest puta, čak pet puta je Rus izlazio kao pobednik, a u poslednjem okršaju koji je odigran na finalnom Mastersu u Londonu, grčki teniser je ostvario pobedu sa 2:0.

Video: Posle više od tri sata igre Đoković srušio Zvereva i plasirao se u polufinale Australijan opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    19. februar 2021 | 11:36

    4-3 Novak vodi u nedjusobnim duelima s'tim sto u poslednja 3 meca Medvedev je pobijedio,bice tesko al vjerujem u Novaka

  • MIG BIS

    19. februar 2021 | 12:04

    Bit ce tesko al ce Nole da uzme pehar, jedan je NOLE. King

  • Cc

    19. februar 2021 | 11:01

    Tesko ce biti Novaku u finalu ovaj Medvedev opasno igra da ne kazem da su vece sanse da ga Medvedev pobedi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA