≫ 

Kakav govor Novaka: Počeo na srpskom, zasmejavao navijače i Medvedeva, pa završio s izjavom ljubavi

Prvi utisci kralja Australije, koji je osvojio svoju devetu titulu u karijeri u Melburnu

  • 11

Novak Đoković je osvojio svoj 9. Australijan open i 18. Grend slem titulu, pošto je i finalu savladao Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2. Novak je igrao neverovatan tenis i dokazao da je kralj Australijan opena, pošto u svom devetom finalu osvojio devetu titulu, i približio se Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru na dve titule na večnoj listi.

Posle meča Novak je imao puno lepih reči na račun Medvedeva, posebno se zahvalio svom fizioterapeutu Ulisesu, koji mu je pomogao da prebrodi povredu i na kraju se obratio samom terenu na Rod Lejver Areni.

- Dobro veče svima. Hvala puno, hvala! Samo trenutak - počeo je Novak na srpskom u jednom momentu nakon glasnog navijanja srpskih navijača.

Uskoro je nastavio i zahvalio Medvedevu na lepim rečima.

- Voleo bih da uzvratim Danilu na lepim rečima, ti si sjajan momak, sjajna ličnost, ponovo si pokazao zašto je to tako. Nekada smo se više družili i trenirali u Monaku poslednjih par godina me ne zoveš - nasmejao se Novak, a zatim nastavio.

- Ali, dobro je čuti da tako nešto misliš o meni. Stvarno mnogo volim Danila kao osobu van terena, ali na terenu je jedan od najtežih rivala. Pitanje je trenutka kada ćeš osvojiti GS, ako ti nije problem da sačekaš još malo godina - ponovo je duhovito prokomentarisao Novak, koji se zatim zahvalio svom timu.

- Hteo bih da se zavalim svom timu, Goranu, Uliju... svima koji su kod kuće, braći, roditeljima, supruzi i deci. Uli, tebi specijalno hvala, posvetio si vreme i pobrinuuo se da mogu da igram. Prosto imam mnogo pomešanih osećanja, kada sam dolazio u Australiju ove godine povukli smo liniju, ovo je bio uspešan turnir za Australiju, čestitam Kregu Tiliju za trud koji je uložio, moraju da budu ponosni na sebe šta su uspeli da urade i da nam dozvole da dođemo u Australiju. Hvala vam što ste omogućili da se ovaj turnir desi - rekao je Novak, a zatim se na kraju obratio samom terenu.

- Na kraju, želio bih da se zahvalim Rod Lejver Areni, volim te svake godine sve više, a ljubav se nastavlja - zaključio je Novak Đoković.

Video: Šmekersko zakucavanje loptice za titulu u Australiji: Pogledajte poslednji potez Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA