≫ 

"Titula je moj odgovor svima": Novak pričao o napadima na njega, pa poslao poruku Federeru i Nadalu

Najbolji teniser sveta istakao je da nije bilo fer kakav je tretman imao u medijima tokom turnira, ali da nije dozvolio da ga to poremeti

  • 24

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je svoju devetu titulu na Australijan openu i tako svojoj kolekciji trofeja dodao 18. Grend slem trofej. Danil Medvedev je zaustavljen u finalu u Melburnu, pa je trka za večnu listu postala još zanimljivija, jer je Novak prišao Nadalu i Federeru ponovo na dve titule zaostatka i teoretski, već do kraja sezone može da ih pretekne.

Đokoviću je ova titula posebno draga, jer je došla posle brutalnih napada na njega, što od strane novinara, što od nekih igrača na čelu sa Nikom Kirjosom, a bilo je i onih koji su sumnjali u njegovu povredu, pa je Novak upitan na konferenciji koliko je teško nositi se sa svim tim napadima tokom Australijan opena.

- Bilo je nefer, ali nije prvi ni poslednji put. Nisam dozvolio da me to ometa, osvajanje titule je moj odgovor. Tokom ovih godina sam postao čvršći, izbegavam da me te stvari dotiču, fokusirao sam se na ono što mi je najvažnije - rekao je Novak o tretmanu koji ima u zapadnim medijima.

Zatim se Novak osvrnuo i na situaciju pred meč sa Raonićem, kada je dva sata pre meča mislio da neće izaći na teren.

- Nije izgledalo optimistično da mogu da igram u četvrtom kolu. Dva sata pre meča, izašao sam na teren i izgledalo je dobro. Bol je bio podnošljiv i prihvatio sam činjenicu da ću morati da igram s bolom. U profesionalnom sportu uvek igrate sa bolom, to smo mi. Ali to je bio drugačiji bol. Bio sam svestan da mogu da napravim veću štetu. Medicinski tim je napravio ogroman posao. Veoma sam im zahvalan na tome - rekao je Novak, a potom najavio izlazak dokumentarnog filma do kraja godine, kada će svi videti šta se desilo iza kulisa s mišićem.

- Šta smo uradili s mišićem? Videćete detalje u dokumentarcu do kraja godine. Imaćete priliku da vidite sve što je urađeno iza kulisa.

Novaka ističe da još nije razmišljao o nastavku sezone i koje će turnire igrati.

- Biti svakodnevno sa mnom na putu nije lako, moram da vidim kako će moj raspored izgledati dalje, još se nisam ni na šta obavezao - poručio je Novak, kome je postavljeno i pitanje o njemu, Federeru i Nadalu kao trojici viteza tenisa.

- Tri viteza tenisa? Moram da kažem da me je Danil prijatno iznenadio lepim rečima na završnoj ceremoniji, hvala mu za to, sjajan je momak, pokazao je mnogo ljubaznosti i poštovanja. Sjajan je i na terenu i van njega. Danas nije bio njegov dan na terenu, ali imao je neverovatnu seriju i siguran sam da ćemo i ubuduće videti od njega nešto slično - rekao je Novak, a zatim se osvrnuo na Federera i Rafu i rekao da je spreman da ih juri i da igra dokle god i oni budu igrali.

- Ne znam kako bih opisao nas trojicu. Pretpostavljam da ne razišljam na taj način, ali Rodžer i Rafa me inspirišu, to je nešto što sam rekao i ranije, reći ću i sada. Što najduže budu otišli, idem i ja, to je kao trka, ko više igra tenis, ko više pobeđuje. To je trka među nama na svim poljima, ali mislim da je razlog zbog zbog čega smo mi ono što jesmo, jer pokrećemo jedan drugoga, motivišemo jedni druge i teramo jedni druge do krajnjih granica - zaključio je Novak.

Video: Novak zasmejavao navijače i Medvedeva, pa završio s izjavom ljubavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da znas

    21. februar 2021 | 15:44

    BRAVO MAJSTORE! VOLI TE TVOJA SRBIJA!!!!!!🌹🌹🌹🌹🌹🌹❤️🌹❤️🌹

  • Da znas

    21. februar 2021 | 15:45

    N A J B O L J I !!!!!!!!❤️

  • Sta to bese mozak?

    21. februar 2021 | 16:14

    Tvoje je srce na pravom mestu! Bog da te cuva! Cestitke na pobedi! Bravo Nole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA