≫ 

Novak pravi dužu pauzu posle AO? Stigli novi rezultati, povreda je dva puta gora nego na startu

Novom-starom šampionu je na MR ustanovljeno da je procep na mišiću nakon meča sa Fricom bio 1.7 milimetra, a da je sada mnogo veći

  • 10

Novak Đoković je stegao zube, odigrao Australijan open do kraja i osvojio ga, ali je vukao povredu još od rane faze turnira koja je sada znantno pogoršana, ustanovljeno je posle magnetne rezonance i pregleda, otkrio je najbolji teniser sveta.

Đoković je doživeo jedno proklizavanje iznad osnovne linije nakon kojeg je umalo predao meč Tejloru Fricu u trećem kolu u Melburnu, jer je zaradio povredu mišića u abdomenu.

- Upravo sam došao sa još jednog pregleda magnetne rezonance i šteta na mišiću je sada već nego kada sam prvi put odradio preglede nakon meča treće runde takmičenja. Ne izgleda to previše loše, ali slušajući reči doktora, moraću da uzmem odmor kako bih to zalečio - rekao je Novak.

Novom-starom šampionu je na MR ustanovljeno da je procep na mišiću nakon meča sa Fricom bio 1.7 centimetra, a da je sada na kraju Grend slema dostigao čak 2.5 centimetra.

- Gledam na ovo kao veliko iskustvo i sjajnu priču kroz koju sam izvukao mnogo pozitivnih stvari i naučio dosta lekcija o meni i svemu što se desilo u poslednjih pet nedelja. Sve što se dešavalo izvan i na terenau je, zapravo, napravilo ovu pobedu slađom. Otpornost i moć da se oduprem povredi, nešto što nisam iskusio ranije, bio sam u situaciji da me to testira dan za danom. Sagledao sam stvari i pokušavao da izađem iz svega toga i prođem što dalje na turniru, to bih izdvojio kao glavnu lekciju koju sam naučio ovde u Australiji - kazao je Novak.

U rasporedu, Novak nema niti jednu obavezu naredne tri nedelje, ali 22. marta stiže Majami Open na kojem je njegovo učešće upitno. Pominje se da bi to mogao da preskoči i da se vrati tek kada počne sezona šljake kako bi proveo vreme odmarajući se sa porodicom.

Siguran povratak na teren se očekuje 12. aprila u Monte Karlu, a do tada, videćemo da li će se zalečeti za put na Floridu.

>>> Brajton bi pobedom uplovio u mirne vode i blagi je favorit sa kvotom 1,90. Pogledajte sve kvote Mozzart kladionice za meč Brajton – Krisal Palas.

Video: Šmekersko zakucavanje loptice za titulu u Australiji: Pogledajte poslednji potez Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    22. februar 2021 | 09:27

    Sad se dobro odmori i misli na svoje zdravlje pre svega! Tek kad budes 100% zdrav izadji na teren i razvali ih sve do kraja godine,presao si igricu i To je to!!!!

  • Lavica

    22. februar 2021 | 09:53

    Svaka ti čast majstore, care, ikono naša, da u bolovima koje si trpio odradiš posao, uzmeš pehar i odigraš onako kako ti samo umeš... divim ti se i obažavam te... želim ti da se što pre oporaviš i i zaceliš rane koje imaš i vratiš se još jači u nove pohode, puno zdravlja ti želim i da se odmoriš od svega sa svojom porodicom.....hvala ti puno za osmeh, veselje, toplinu i radost koju unosiš u moj dom....idemoooo Nole!!!!!!, da je sreće da se radujemo za sve ostale stvari u životu.....

  • Raks

    22. februar 2021 | 10:09

    Kralju naš 💪💪💪 Pošalji snimke Nadalu da vidi da se AO može osvojiti i sa povredom 😉 Još jednom sve čestitke 💪🇷🇸💪🇷🇸💪🇷🇸💪🇷🇸👍😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA