Srđan Đoković: Kosovo je naša sveta zemlja, zavidim Albancima i Hrvatima kako se bore za svoj narod

Emotivne reči oca najboljeg tenisera sveta

  • 9
Srđan Đoković Printskrin: Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta, gostovao je na TV Happy, gde je izneo svoje prve utiske posle Novakovog trijumfa u Melburnu. On je bio prilično emotivan istakavši da je Novak poslat od Boga u najtežem vremenu po Srbiju, koja je bila razorena bombardovanjem i sankcijama.

Emocije su posebno bila vidljive u rečima Srđana Đokovića, kada je upitan o Novakovom odnosu prema Kosovu i kako ga Srbi u južnoj srpskoj pokrajini dočekuju.

- Novaka dočekuju fantastično na Kosovu, bio je odavno poslednji put, bilo je desetina hillada Srba u Mitrovici. On nikada nije napadao Albance, samo je pružio podršku svom narodu. Kosovo je svhra našeg postojanja na ovoj zemlji. Kosovo ima preko 2.000 manastira, to je naša sveta zemlja, kao Jerusalim za Jevreje. Ja nemam ništa protiv Albanaca, čak im i zavidim na tome kako brane svoje nacionalne interese, svaka im čast. Ja bih sve dao da se i moj narod tako bori za svoje nacionalne interese, da se ti lični interesi preokrenu i da se vrate nacionalni interesi, koji su se izgubili u ovoj zemlji.

Još jednom je Srđan poručio da Srbi treba kao narod da se ujedine i da nacionalni interesi budu ispred ličnih i da Novak treba da bude primer.

- Samo mora da se vrati ono o čemu sam pričao, da se naciija i narod vrate na prvo mesto, jedino tako možemo da pobedimo u ovom nepravednom svetu. Lični interes koji je preovladavajući, mora da se baci u drugi plan, ali nacija i narod su prioretet, bez toga ne možemo ništa. zavidim Albancima i Hrvatima, oni se tako ponašaju, propagiraju svoju zastavu svuda u svetu gde god se pojave. Koliko ima dijaspore i Srba u svetu? Ne smem ni da kažem podatak koliko Srba ima u Turskoj? Zašto? Niko ne vodi računa o njima, da li su ovi ili oni? Ali su Srbi! Krajnje je vreme da se dozovemo pameti, jer bez toga ćemo propasti, svi oko nas su protiv nas. Jedino svi zajedno složni možemo da se izborimo sa ovim - rekao je Srđan.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B. Frankfurt

    23. februar 2021 | 15:22

    Gospodine Djokovicu,svaka vam je na mestu, puno zdravlja vama i vasoj porodici!

  • Pavle

    23. februar 2021 | 15:34

    Pa da, Hrvati propagiraju svuda svoju zastavu pod kojom su deca klana u Jasenovcu, ali nikome iz Srbije to ne smeta. Trebalo bi da prekinemo diplomatske odnose sa Hrvatskom i obavestimo EU šta simbolizuje ta zastava, da se natera Hrvatska da promeni zastavu.

  • Luka

    23. februar 2021 | 17:46

    Gosp Srđan,svaka reč vam je puna istine.Nacinalnost i država su nam drugorazredna pitanja.Voliti svoju državu i narod ponositi se svojim poreklom i nacionalnošću nije i ne znaći mrziti druge.Treba se ugledati na drugekojine daju niti pedalj svoje zemlje.Hrvati se bore sa Slovencima oko beznačajnog dela mora kojeg je svojevremeno Jugoslavija otela Italiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA