≫ 

Đoković: Ovo je uspeh čitave Srbije, jedan cilj je ostvaren i sada radim na drugom

Najbolji teniser sveta gostovao u udarnom terminu na RTS-u

  • 2
Novak Đoković Foto: Screenshot

Po ko zna koji put Novak Đoković je ponosom ispunio srca svih navijača u Srbiji, nakon što je ovog ponedeljka postao teniser sa najdužim stažom na 1. mestu ATP liste.

Novak je tako pretekao Rodžera Federera, a gostovao je i u dnevniku RTS-a i to u udarnom terminu odmah na početku gde je govorio o svojim uspesima.

- Ovo je uspeh čitave nacije. Jutros sam krenuo sa svojim dnevnim rutinama. Znao sam da je poseban dan, ali nisam imao osećaj koliko je sve značajno dok nisam krenuo da dobijam pozive i poruke. Imam i dalje veliku motivaciju da nastavim da beležim vrhunske rezultate. Tek ću za nekoliko godina da shvatim koliki je ovo uspeh - rekao je Novak.

Đoković ističe da uvek veruje u sebe i da kroz život postavlja najviše ciljeve.

- Kada sam imao sedam godina sanjao sam da ću osvojiti Vimbldon i biti najbolji na svetu. Zaljubio sam se u tenis, a pokušavam sa istom ljubavlju i strašću da ga igram i danas. Godinama sam radio da budem tu gde jesam. Ako bih rekao da nisam razmišljao o tom rekordu lagao bih. Dva najveća sna svakog tenisera su da osvoji najviše Grend slemova i da bude najviše na prvom mestu. Jedno sam ostvario, sada radimo na drugom cilju.

Najbolji teniser sveta ističe da prioritet imaju i Olimpijske igre u Tokiju koje nas čekaju na leto.

- Ove godine pored Grend slemova i one su važne. Svaki sportista oseća posebnu čast da predstavlja svoju zemlju. Olimpijske igre su na svake četiri godine. Najjače emocije osećao sam igrajući za reprezentaciju. U tome uživam i to ću sutra prepričavati i svojoj deci.

Novak posebno ističe i da mu jako nedostaje publika.

- Sablasno je, moram da priznam da mi u ovoj fazi karijere to ne prija. Publika je nešto što mi daje podstrek i motivaciju. Imao sam problema krajem prošle sezone sa nedostatkom motivacije jer sam igrao pred praznim tribinama. Ova sezona je odlično počela. Igrao sam pred publikom u Melburnu. U Evropi ćemo morati da se prilagođavamo merama, svi se nadamo da je to privremeno - zaključio je Đoković.

Video: Veseli se srpski rode: Novak zapevao pred okupljenim fanovima i izazvao oduševljenje

(Teelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki ZH

    8. mart 2021 | 22:28

    Nije kralju, ovo je samo tvoj uspeh, tvoj i tvoje prodice. Srbije nije bilo nigde kada ti je trebala. Ziv ti nama bio i Bog neka te čuva❤️🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA