≫ 

Kraj za Federera u Dohi!

Ovoga puta, Švajcarac nije uspeo da se izvuče kao u prošlom kolu

  • 32
Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer je uspeo, na sto muka, da dođe do četvrtfinala turnira u Dohi, a onda je posle preokreta eliminisan od Gruzina, Nikoloza Basilašvilija 3:6, 6:1, 7:5.

Federeru je ovo bio drugi duel u više od godinu dana, ali je sada, za raliku od meča sa Danijelom Evansom, poražen u tri seta, iako je imao meč loptu.

Susret je trajao 92 minuta, iako je Rodžer imao priliku da to reši mnogo brže u svoju korist. Osvojio je prvi set, a onda je drugi izgubio za manje od pola sata dopustivši protivniku da se vrati u meč.

Na 5:4 za Federera, Švajcarac je došao do brejk i meč lopte, ali je nije iskoristio, tako da je sve otišlo u lošem pravcu po njega od tog momenta. Oduzeo mu je Basilašvili servis, a onda od tri vezane lopte da reši susret, iskoristio poslednju.

Definitivno, trebaće višestrukom Grend slem šampionu još dosta vremena da se vrati u staru formu nakon povrede i operacije kolena, a i pitanje je koliko vremena mu je još i ostalo što se tiče profesionalnog tenisa.

Basilašvili će nastaviti takmičenje i za finale će se boriti protiv Tejlora Frica.

Video: Natho kompletirao poker protiv Voždovca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yu

    11. mart 2021 | 18:43

    Federer ce biti 3 u istoriji,tesko on moze pobijediti nekog iz top 10 vrlo tesko

  • Nemke

    11. mart 2021 | 18:50

    Ja lepo rekao juce da ce ga djole poslati u penziju, neki baja mi komentarisao da je pederer u nikad boljoj formi. Jeste alal mu vera 🤣🤣

  • Mimi

    11. mart 2021 | 19:41

    Obožavam Noleta. Smatram ga najboljim teniserom svih vremena, ali nemojte tako pisati o Federeru. On je jedan od Novakovih najvećih rivala. Dobar je teniser i nije korektno pljuvati ga. Nismo mi zapad. Pljuvanje je njihovo ekskluzivno pravo. Budimo iznad njih, je mi i jesmo iznad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA