≫ 

Kako Novak Đoković troši svoj novac: Vile s bazenom, penthausi, električni automobili...

Mnogo je najbolji teniser sveta dao u humanitarne svrhe kroz rad svoje Fondacije, a najvrednija investicija koju Novak razmatra u budućnosti je Akademija Novak Đoković u koju će ulagati godinama

Video: Bogatstvo najboljeg tenisera sveta: Sve nekretnine Novaka Đokovića

Novak Đoković  je posle titule na Rolan Garosu došao na korak od večnog Grend slem rekorda, ali je zaradio i ozbiljan novac i na korak je od od magične cifre od 150 miliona dolaza zarađenih od tenisa. A kada na to dodamo i da na godišnjem nivou samo od sponzora dobija 32 miliona dolara prema Forbsu, jasno je da je Đoković jedan od najplaćenijih sportista sveta.

Pošto je Novak favorit i na Vimbldonu i US openu, nema sumnje da će cifra na njegovom računu samo da raste u narednom periodu.

Novakovi glavni sponzori su Lakost, Pežo, Seiko, Asiks, Hed... i oni trenutno kroz Novaka dobijaju najbolju moguću reklamu, a obostranu korist imaju i Novak i oni.

Kao što je interesantan Novakov stil igre, a posebno njegovo stanje uma u momentima kada deluje da je u izgubljenoj situaciji, takođe je interesantan i način na koji on troši svoj novac.

Đoković nije "rob besnih kola" poput mnogih bogatih sportista, koji u garaži imaju višemilionske "zveri".  Njemu automobil služi prevashodno da se sa tačke A preveze na tačku B i da zadovoljava njegove potrebe, da bude porodičan autombobil, da bude siguran, da ima prostora za dvoje dece, ali i za tenisku opremu kada ide na treninge.

Jasno je da Novaku automobili nisu nešto na šta voli da troši veliki novac, naročito što mu je i jedan od glavnih sponzora i kompanija Pežo, koja mu je dodelila model 508 koji vozi u Beogradu, a sada i Pežo E208, električni automobil koje ubuduće Novak želi da vozi, jer promoviše zaštitu životne sredine.

Ali, postoji nešto na šta je Novak najviše utrošio svoje bogatstvo, a to su nekretnine, a prisetićemo se svih koje je kupio poslednjih godina.

Nekretnine

Vila u Marbelji (10 miliona evra)

Đoković ima luksuzne nekretnine na nekim od najekskluzivnijim lokacijama širom planete. Krajem prošle godine kupio je vilu u Marbelji vrednu 10 miliona evra prema pisanju španskih medija, koja je sada postala njegovo glavno boravište i odakle se preselio iz Monte Karla.

Stanovi u Monte Karlu, Njujorku, Majamiju, Tivtu... (20 miliona evra)

Novak samo u stanovima ima vrednost od nekoliko miliona evra. Stan u Monte Karlu je na jednoj od najprestižnijih lokacija, a komšije su mu Luis Hamilton i Karolina Voznjacki. Cene dvosobnog stana koliki je Đokovićev, na oglasima se kreću oko šest miliona evra.

Đoković je kupio i dva stana u Njujorku za 5 miliona evra, kao i stan u elitnom naselju 87 park vredan šest miliona evra. U Beogradu ima penthaus od 25 kvadrata u naselju "West 65" vredan 545.000 evra, a takođe ima i stan u Porto Montenegru u Tivtu vredan 2.2 miliona evra.

Samo u stanovima Novak ima bogatstvo od najmanje 20 miliona evra, računajući i vilu u Marbelji i nekretnine u Srbiji, samo u nekretninama ima vrednost od najmanje 35 miliona evra.

Njegov otac izgradio je i vilu na obali Pavlovačkog jezera u Sremu, što bi trebalo da bude porodični kutak Đokovića.

Imanje na Kosmaju (između tri i četiri miliona evra)

Video: Kako izgleda imanje na Kosmaju koje je Novak Đoković kupio od Karića

Takođe, Đoković ne štedi novac ni kada su u pitanju kvalitetne nekretnine u Srbiji, pa je nedavno kupio i imanje na Kosmaju od Jugoslava i Elene Karić za koje su mediji tvrdili da se raspon cene keće između tri i četiri miliona evra.

Automobili

Pežo 508 (40.000 evra)

Kao što rekosmo, Novak nije neko ko je opterećen besnim i skupim automobilima. U Beogradu vozi za svoje standarde više nego skromni Pežo 508, koji košta oko 40.000 evra. Ono što sve oduševljava kada Novaka vide u tom automobilu, jeste što je uvek prepun dečijih stvari i verovatno niko nikada ne bi pomislio da to vozi najbolji teniser sveta.

Tesla x (100.000 evra)

Novak u inostranstvu vozi Teslu X, električni automobil vredan oko 100.000 evra, koji zbog načina otvaranja vrata podseća na "betmobil" iz filmova.

Novak inače ubuduće želi da vozi samo električne automobile, jer to ide u skladu sa njegovim stavovima i razmišljanjem kada je u pitanju zaštita životne sredine.

Video: Kakvu mašinu vozi Nole: Ima 1.020 konjskih snaga, košta oko 110.000 evra i liči na betmobil

Pežo E-208 (32.000 evra)

Poslednja u nizu Novakovih "igrački" je električni Pežo E-208, koji vredi oko 32.000 evra, kojom se nedavno pohvalio. Maksimalna brzina ovog automobila je 150 km/h, a njegova posebna snaga je ubrzanje, jer do 100 km/h stiže za 8,1 sekundu. Ima motor koji ima snagu od 134 konjskih snaga.

Akademija Novak Đoković - više miliona evra i nastavlja dalje da ulaže

Ubedljivo najveća ulaganja Novaka Đokovića u Srbiji vezana su za njegovu akademiju. Ovu informaciju smo vam najavili još početkom godine. Na ovu investiciju Novak je potrošio najmanje pet miliona evra, ali to nije sve, jer tek planira u narednim godinama da ulaže u svoju akademiju i najveći deo njegovog biznis plana za budućnost baziraće se upravo na Novak tenis centru, koji će biti prilagođen po ugledu na najveće svetske teniske akademije i komplekse kakvi postoje na najvećim turnirima sveta, kojim Beograd može da se ponosi.

U njegovoj akademiji su ove godine organizovana tri turnira, dva ATP turnira serije 250 i VTA turnir serije 250, a plan je da ubuduće turnir u muškoj konkurenciji napreduje do kategorije 500, a infrastruktura je zaista na svetskom nivou i za ponos Beograda i Srbije.

Novak želi da po završetku karijere ostavi Srbiji i Beogradu sistem koji će omogućavati stasavanje novih Novaka, i da će tenis tek nakon toga moći sistemski da napreduje i raste. Svestan je kroz šta su on i njegova porodica prošli dok je on sebi gradio put ka vrhu i koliko je odricanja bilo potrebno i sada želi da pomogne onima koji nisu u stanju da finansiraju profesionalno bavljenje ovakvim sportom.

Humanitarni rad kroz fondaciju Novak Đoković - više desetina miliona evra

Novak je poznat po velikom srcu i humanitarnom radu. Tim povodom osnovao je Fondaciju Novak Đoković, kojom rukovodi njegova supruga Jelena. Novak je svojim donacijama tokom korona virusa donirao Srbiji milion evra, opremio je mnoge bolnice opremom, respiratorima, modernim skenreima i kliničkim monitorima.

Takođe je u okviru svoje Fondacije izgradio veliki broj vrtića, jer su upravo mališani i njihovo obrazovanje u mlađim danima, jedan od glavnih fokusa Fondacije. Nije Novak pomagao samo Srbiji, već je i regionu donirao pomoć, posebno kada su bile poplave 2014. godine, kada je čitavu nagradu sa turnira u Rimu dao u humanitarne svrhe za pomoć Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Pomogao je i Italiju i Bergamo sa milion evra kada je ovaj grad pogođen korona virusom. Samo u periodu od 2012. do 2015. prema podacima na zvaničnom sajtu, prihodi Fondacije bili su veći od 12.500.000 evra, koji su uloženi u razne projekte.

Autobiografija o ličnoj ishrani, proizvodi zdrave hrane

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Novak je 2013. godine napisao knjigu o nutricionizmu i svojoj ishrani, pod nazivom "Serviraj za pobedu", gde je opisao svoju dijetu koje se pridržava nakon što je otkrio da pati od alergije na gluten, zbog čega se u ranoj fazi karijere borio sa mnogobrojnim zdravstvenim problemima.

Takođe Novak je lansirao i proizvode zdrave hrane pod nazivom "Djokolife", gde je njegov lik na pakovanju i od čega sasvim sigurno ima određene prihode i procente.

ATP turniri u Beogradu

Novak je ove sezone otkupio licencu za ATP turnir u Beogradu, koji se prethodno održavao u Budimpešti. Licenca se plaća na godišnjem nivou, pa je Beograd posle pauze od devet godina ponovo imao ATP turnir. I to dva puta ove godine, zbog specifičnih uslova na ATP turu zbog korona virusa. Takođe, imali smo i VTA turnir iz serije 250. Sva tri turnira su savršeno organizovana i postoji velika šansa da Beograd u narednom periodu dobije čak i  I prethodni, koji je održavan od 2019. do 2012. održavan je nakon što je porodica Đoković otkupila turnir koji se prethodno održavao u Amersfortu u Holandiji, a koji je, interesantno, prvi turnir koji je Novak osvojio 2006. godine.

Ove godine će se turnir održati u kompleksu Novakove akademije, koja se upravo prilagođava potrebama turnira. Troškovi su takođe milionski.

Egzotične destinacije za letovanje i skijanje

Poznato je da Novak obožava skijanje i da je to drugi sport koji voli posle tenisa. Još kao dete dok je bio na Kopaoniku s porodicom, zavoleo je skijanje, pa uvek kada je u prilici iskoristi mogućnost da bude na zimovanju. Poslednji put je to bilo u italijanskim Alpima u Val Gardeni u inostranstvu, ali Novak ne zapostavlja ni omiljeni Kopaonik, a ove zime je isprobao i Divčibare, a posetio je i Taru od srpskih planina.

Ove godine je ponovo bio i na Rtnju, koji je posetio po drugi put i gde je prikupljao energiju pred Rolan Garos, a takođe je treći put posetio i piramide u Bosni, koje mu postaju jedno od omiljenih mesta.

I za letovanje često koristi pauze između turnira ili na kraju godine da otputuje s porodicom na neke ekskluzivne lokacije, kao što su Dominikanska republika i Maldivi.

Ulaganje u spravu za vežbanje sa Džej Zijem?

Novak Djokovic, Dzej Zi, Jay Z, CLMBR, Fitnes Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić/Tanjug/AP

Američki mediji javili su nedavno interesantnu informaciju da je Novak uz Džej Zija uložio u spravu za vežbanje CLMBR, koja simulira vertikalno penjanje u kojoj navodno vidi veliki potencijal. Ovu informaciju Novak nije ni potvrdio ni demantovao od kako se pojavila u javnosti krajem 2020. godine.

Video: Srbikosi s bakljama dočekali Novak: Skandirali mu ime, a on je hteo da Parizom odjekuje - Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lujza

    16. mart 2021 | 17:57

    Hvala Bogu da i mi imamo bogatog coveka Koji je sve zaradio svojim rukama

  • Tišljer 036

    16. mart 2021 | 15:44

    BRAT KRALJ...... SVE NAJLEPŠE I DALJE DA DOMINIRAŠ.

  • Mr.O

    16. mart 2021 | 15:49

    Kralju !Zelim Ti i vreme da i uzivas u tome svemu! Zaradio i zasluzio RESPEKT

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA