≫ 

Beograd dobija i ženski teniski turnir?

WTA turnir iz serije 250 trebalo bi da počne 16. maja

  • 2
Adria Tour teren Foto: MN Press

Posle muškog, Beograd bi ovog proleća mogao da bude domaćin i ženskog teniskog turnira. Italijanski novinar Luka Fiorino objavio je da će se WTA turnir održati u srpskoj prestonici i to sa početkom 16. maja.

- WTA Beograd, nagradni fond 235.000 dolara. Novi turnir je stavljen u WTA kalendar. Događaj će početi 16. maja, iste nedelje kada i turnir u Strazburu - napisao je Fiorino na Tviteru.

Prestonica Srbije nikada nije imala top ženski turnir, uglavnom su se igrali čelendžeri i ITF takmičenja, a ove godine. Turnir će se igrati za 250 poena, pa sigurno ne treba očekivati najbolje teniserke sveta u Beogradu.

WTA turnir u Beogradu održaće se nedelju dana pre početka Rolan Garosa, a u pomenutoj nedelji na programu je i turnir u Strazburu.

Još se čeka zvanična potvrda od strane WTA, a o želji da Beograd bude domaćin ženskog elitnog turnira pričao je Novak Đoković prošle godine na Adrija turu.

- Mi ćemo se potruditi, da sa TSS, da dovedemo muški i ženski turnir u Beograd. Imamo to kao želju i cilj, a koliko je to moguće zavisi od različitih faktora - rekao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA