≫ 

Kakav povratak hrvatske senzacije: Otpisali je posle 5 operacija, a ona se vratila jača nego ikad

Anja Konjuh ostvarila tri pobede na Mastersu u Majamiju

  • 0
Anja Konjuh Printskrin: Instagram/anakonjuh

Anja Konjuh hrvatska teniserka ima samo 23 godine i iza sebe je ostavila čak pet operacija, od toga četiri na desnom laktu, a od toga tri 2018. godine.

Ona je, naime, zaustavljena u naletu kad je s 19 godina ušla u Top 20 i kad je tek trebala početi naplaćivati plodove svog talenta. Ona je tada, zapravo, tek omirisala što znači uspeh, jer je prvu i jedinu titulu osvojila sa 17 godina u Notingemu 2015. godine i bila najmlađa pobednica na WTA Turu u poslednjih desetak godina.

Godinu dana kasnije bila je u četvrtfinalu US Opena, pa u finalu Ouklenda na startu 2017. i onda u osmini finala  Vimbldona iste godine kad je i dospela u Top 20. Sve nakon toga bila je muka živa, muka nad mukama, patnja i suze.

Zbog toga i vredi svaki njen osmeh nakon tri pobede u Miamiju (Katerina Siniakova, Madison Kiz, Iga Svjatek) jer Ana je postala daleko najbolja priča na Floridi, daleko pre završetka turnira u obe konkurencije.

Zaboravljena od svih itekako je podsetila teniski svet kakvu su joj budućnost proricali nakon što je kao juniorka, sa samo 15 godina, osvojila Australian Open i US Open pre osam godina.

Čak je i trener Novaka Đokovića, poznati hrvatski teniser i trener Goran Ivanišević rekao:

- Ana je Top 10, takve snažne udarce nema nijedna teniserka - rekao je Ivanišević.

Da li će uspeti da se vrati ostaje da se vidi, ali do tada uživajte u galeriji njenih fotografija.

U osmini finala, igra s Anastazijom Sevastovom. Ranking je s tri pobede već popravila za 97 mesta (241), nova bi joj donela ulaz u Top 200 (190)

Video: Najbolji potezi sa meča i istorijska pobeda naše Olge Danilović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA