"Siner je sličan Đokoviću": Trener italijanskog tenisera uporedio mladog talenta sa srpskim asom

Kaže da mu je konstantno pokazivao snimke mečeva Nadala, Federera i našeg Novaka

  • 1
Janik Siner Foto:AP Tanjug-

Pravo čudo napravio je Janik Siner plasiravši se u finale ATP turnira u Majamiju, gde će odmeriti snage sa Hurbertom Hurkačem. On je svoje mesto u završnom meču izborio nakon pobede protiv Roberta Bautiste Aguta u tri seta posle preokreta – 2:1 (5:7, 6:4, 6:4).

Podsetimo, upravo je Janik Siner igrao sa Novakom Đokovićem egzibiciju na početku sezone, kada je našeg tenisera mučio žulj, zbog kojeg je mogao da odigra samo jedan set sa talentovanim Italijanom.

On je sa svojih 19 godina, u međuvremenu, postao četvrti tinejdžer koji će se boriti za titulu u Majamiju. Prethodno su to učinili samo Novak Đoković tokom 2007. godine, potom Rafael Nadal dve godine i ranije i Andre Agasi 1990. godine.

- Janik razmišlja o tenisu 24 sata dnevno. Jedinstvena je ličnost. Mentalno je sličan Đokoviću, oni uvek pokušavaju sve da pojednostave, da ne komplikuju. Novak napreduje stalno, Janik mora da uradi isto – uporedio je Sinera sa Đokovićem, njegov trener, Rikardo Pjati.

On dodaje da mu je pokazivao mnogo duela u kojem su igrali Federer, Nadal i Đoković, ne bi li ukazao Sineru na neke uobičajene greške i situacije u kojima mora da se koncentriše.

- Pokazivao sam mu mnogo mečeva Federera, Nadala i Đokovića. I to one duele u kojima su igrali loše i pobedili. Mora da nauči da pobeđuje i kada igra nije tu. Janik živi za tenis. Za njega granice ne postoje – zaključio je Pjati.

Video: Pao zid stadiona FK Zemun, pričinjena velika šteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    4. april 2021 | 12:33

    Добро, не претеруј! Ђоковић је у тим годинама играо финале Мајамија, али с том разликом , што су били присутни сви који су тада били у врху! Мали је добар, али је прерано упоређивати га с Новаком!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA