Neki novi klinci: Hubert Hurkač osvojio Masters u Majamiju!

Ovo je bilo prvi put Hurkaču da se nađe u finalu jednog Mastersa

  • 6
Hubert Hurkač Foto: Tanjug/AP

Nekima u Srbiji još uvek anoniman, ali svetskom tenisu sada dobro poznat - Poljak Hubert Hurkač osvojio je Masters u Majamiju pošto je u finalu savladao italijanskog super talenta, Janika Sinera, sa 7:6(4), 6:4.

Ovo je bilo prvi put Hurkaču da se nađe u finalu jednog Mastersa, a pre ovoga je uspeo samo u Indijan Velsu da dođe do osam najboljih na tipu turnira koji je po kvalitetu odmah ispod Grend slemova.

Otvorio mu se put, nije bilo Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Danil Medvedev i Stefanos Cicipas su ispali u ranijoj fazi takmičenja, pa je za titulu igrao protiv još jednog novog lica u svetu tenisa.

Siner je glasio i za blagog favorita, pogotovo ako se uzmu u obzir svi hvalospevi poraženih i eliminisanih sa njegove strane na Floridi.

Ipak, izgubio je prvi set u taj-brejku, iako je servirao za 1:0 u 11. gemu. Poljak se vrlo lako vratio na 6:6 sa četiri vezana poena, a onda je on prišao na korak od titule u Majamiju.

Iako nije pokazivao velike psihičke padove na ovom turniru, čak ni od starta svoje karijere, Siner je došao skoro u bezizlaznu situaciju pošto je dva puta pretrpeo brejk (0:4). Manji trzaji, oduzet jedan servis, ali to je bilo to od Italijana koji će morati da sasluša pobednički intervju Hurkača.

Nema sumnje da očekuje veliki skok Huberta na ATP listi, pa će se pozdraviti sa trenutnim 37. mestom na svetu i zauzeti neku lepšu poziciju.

Video: Nole vikao Instagraaam i pravio šou na treningu sa 317. teniserom sveta Runeom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    4. april 2021 | 21:02

    Pa kad naš mačor Nole nije tamo onda mišići kolo vode.......

  • Srbin

    4. april 2021 | 21:10

    A Djokovic ovog bije sa 6-2 6-2 u drugoj rundi svakog takmicenja 🤣

  • mile

    4. april 2021 | 22:18

    Sta dosli novi klinci kad pola najboljih nije igralo. Da su igralu svi najjaci, ovi bi ispali u trecem kolu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA