Otkriveno novo tenisko čudo porodice Đoković: Evo koje će zvezde igrati na tek izgrađenom stadionu

Serbia open može da se pohvali stadionom koji je po najvišim standardima u svetu

  • 10

Video: Đorđe Đoković otkrio koje teniske zvezde dolaze u Beograd na Serbia Open

Direktor ATP turnira u Beogradu, Đorđe Đoković, istakao je da je kompleks Teniskog centra Novak u završnoj fazi pred Serbia open, koji počinje 19. aprila.

Đorđe ističe da je u stalnim razgovorima sa čelnicima ATP-a, kao i da se epidemiološke mere menjaju iz nedelje u nedelju, ali da će mnoge zvezde doći u Beograd, gde će biti u karantinu sa oograničenjem da budu u hotelu i teniskom centru.

Pri samom smo kraju, centralni stadion je skoro gotov. Dočekaćemo i tu sledeću godinu i neko bolje vreme i publiku - rekao je Đorđe, koji je istakao da neće biti publike ni na finalnom meču.

- Nije to moja odluka, to je stanje u svetu i državi, moramo da pratimo mere Vlade Republike Srbije i da štitimo zdravlje svih učesnika.

Najmlađi Đoković je otkrio i koja su neka od imena na turniru.

- Biće omogućeno svima praćenje turnira putem TV-a, imamo velika imena, velike šampione, Grend slem šampione. Ponosni smo što će Novak igrati, kao i Dominik Tim, imamo i Matea Beretinija, Aslana Karaceva, Gaela Monfisa, Krajinovića, Lajovića, Đerea... ponosni smo na to, imamo veliki broj velikih igrača, mnogi otkazuju turnire, ponosni smo što ćemo imati ovakva imena - rekao je Đoković i dodao da je potvrđeno da Tim dolazi.

- U kontaktu smo sa Timom i ponosni smo što će sezonu na šljaci početi u Beogradu.

Istakao je Đorđe i da će se za svaki as donirati novac u humanitarne svrhe.

- Trudimo se na svakom događaju da se bavimo humanitarnim radom. Uspeli smo da dogovorimo da svakim as servisom doniramo određenu sumu.

Nada se Đorđe da će uskoro ovaj turnir prerasti u turnir iz serije 500.

- Ovo je sada do nas, ako ćemo se pokazati kao dobri organizatori, uz poštovanje svih mera od strane ATP-a, nama je čast što smo i u pandemiji mogli da organizujemo ovakav turnir. Turnir se još nije odigrao, mi imamo ambicije da prerastemo u 500, na nama je da sve odradimo na najvećem nivou, ako napravimo grešku, taj prelaz se ne bi dogodio.

- Zato smo i digli tribine, da bi taj efekat teniskog stadiona i vizuelno bio jak, kako bi igrači bili što srećniji, da organizacija bude takva da igrači ne budu u kontaktu ni sa kim, ako održimo taj nivo, sigurno će 500 serija biti izvesna u naredne tri godine.

Igrači će biti u kontrolisanom okruženju, tek nakon završetka turnira moći će da šetaju slobodno gradom.

- Pravila ATP se menjaju iz nedelje u nedelju. Oni će morati da budu u izolaciji, u hotelu u kontrolisanom okruženju, moraju da cirkuklišu od hotela do teniskog centra. Nakon turnira mogu da šetaju gradom kao i svi mi. Nije im lako, zato se dešavaju i povrede koje se dešavaju. Nadam se da će i ovaj turnir proći bez povreda.

Prokomentarisao je i protokol da vakcinisani igrači ne moraju da budu u karantinu.

- Baš o tom protokolu smo imali diskusiju, kada su predstavili pravilnik, prilagođavamo se istom, i svim novim merama kada ih iznesu, shodno tome ne znam nijednog tenisera koji je revakcinisan, ako bude revakcinisanih, oni će biti izopšteni.

Za ženski turnir još nisu poznata imena, jer su prijave u toku.

Obilazak teniskih terena, pripreme za Serbia Open Foto: Nikola Tomić

- Nemamo još imena za ženski turnir, jer je još u toku proces prijavljivanja, specifičan je datum, nedelju dana pre početka Rolan Garosa, u nedelji kvalifkacija, jer je nezgodno za teniserke koje bi trebalo da igraju kvalifikacije, jer je prioritet Grend slem, ali nadam se da ćemo što više naših teniserki biti.

Đorđe ističe da bi voleo da Jelena Janković i Ana Ivanović budu promoterke ženskog turnira u Beogradu.

- Loše je preneto, pričali smo o samom turniru i koliko smo ponosni, ja sam rekao da bih voleo da za ambasadorke turnira imamo naše dve velike šampionke - Jelenu Janković i Anu Ivanović. Još nisam stupio u kontakt, ali to je moja želja. Želimo da ovaj turnir ispromovišemo što bolje u budućnosti, Ana i Jelena kao velika imena bili bi idealni da budu ambasadori i promoteri ovakvog turnira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    5. april 2021 | 16:44

    Bravoo

  • M@re

    5. april 2021 | 18:34

    Novak, i porodica Djokovic vise uradili i rade za Srbiju nego svi politicari od 2000. do danas. Nadam se i iskreno bi voleo da Nole jednog dana udje u politiku i da se kandiduje na izborima. Veceg patriotu i Srbina nemamo. Uz to je postovan svuda u svetu.

  • bushbaby

    5. april 2021 | 18:57

    Svaka čast Đokovići!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA