Neviđena scena na turniru u Kolumbiji: Sudija ne zna koji je rezultat, poklonio gem jednoj teniserki

Supervizor tunira posle meča začinio veliki skandal

  • 0
Tenis, Kolumbija Foto: Youtube - Printscreen

Teško da je ikako moguće objasniti detalj koji se desio na turniru serije WTA 250 u Kolumbiji. Glavni sudija meča je naočigled svih u prenosu uživo uspeo da ukrade gem Astri Šarmi iz Australije. I to u bukvalnom smislu te reči!

Igrao se treći set kada je 134. igračica sveta vodila 0:30 na servis Đulije Gato-Montikone, a posle jednog poena je sudija Luis David Armenta Kastro sišao da proveri da li je lopta Italijanke bila u autu ili ne. Kada je potvrdio da jeste, umesto da rezultat bude 0:40, on je rekao da je 30:15 za nju.

Grafika je ispravno pokazivala da je ispravan rezultat upravo 0:40, a on je u potpunosti preokrenuo rezultat na drugu stranu terena. Šarma je osvojila i sledeći poen, misleći da je napravila brejk, što zaista i jeste bio slučaj, ali je sudija pozvao da se vrati rekavši da je sada 40:30?!

- Ne, to nije ispravno. To zaista nije tačno. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je kranje neuobičajeno – govorio je komentator, gledajući šta radi ovaj arbitar, koji je uspeo da napravi svojevrstan skandal.

Problem je što je na kraju Gato-Montikone uspela da osvoji sledeći poen, pa i gem, koji je dosudio Armenta Kastro. Šarma se dugo bunila, ali joj to nije puno pomoglo i na kraju je izgubila taj set rezultatom 6:1, što će reći da je izgubila i ceo meč.

Međutim, to kao da je tek bio uvod u sva dešavanja koja su se desila posle meča. Šarma je tada rekla da sudija nije bio siguran koji je tačan rezultat, ali da nije želeo da zadržava meč. I onda je usledio apsolutno najgori deo, pošto je supervizor WTA turnira rekao Australijanki da treba da nauči lekciju i fokusira se više na rezultat, a manje na tenis u budućnosti.

- Moja zbunjenost nije izgovor – rekla je Šarma, a možemo reći da je Gato-Motikone mogla da reaguje u stilu fer-pleja i da reši sve dileme. Do toga nije došlo.

Video: Sve što bi trebalo da znate o Elvisu iz Lovćenca koji sudi derbi: Lak na penalima i na kartonima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA