Đoković stigao do 316. nedelje, a tek može da osvoji dodatne bodove: Rekord će samo da raste!

Lepi dani za tenis u Srbiji

  • 1
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Na novoj ATP listi nije došlo do velikih promena, Novak Đoković je i dalje prvi, sada je u 316. nedelji, dok je značajan napredak napravio i Laslo Đere.

U prvih 10 na svetu, sve je ostalo isto, Đoković je na prvoj poziciji a prate ga Medvedev i Nadal. 

Prva značajnija promena je plasman Pabla Karenja Busta koji se na lestvici popeo za tri pozicije i sada je 12. mesto na svetu.

Dušan Lajović je pokvario svoj plasman za dve pozicije (31.), Filip Krajinović se spustio za jedno mesto (37.), Miomir Kecmanović je poput Krajinovića pao za jedno mesto (47.), dok je Laslo Đere popravio svoj plasman za čak osam mesta i sada je 49. na svetu!

Srbija sada ima čak pet tenisera u najboljih 50, osim Francuske nijedna druga zemlja se ne može pohvaliti ovim podatkom!

Podsetimo, Novak je rekorder u muškom tenisu po broju nedelja na ATP listi, ali bi novi izazov mogao da mu bude rekord Štefi Graf, koja je na prvom mestu provela 377 nedelja.

Ono što Novaku ide u prilog jeste da sledi turnir u Monte Karlu, gde brani samo 90 bodova i ima veliki prostor da dodatno učvrsti vođstvo na ATP listi u slučaju da ostvari dobar rezultat u Monaku, jer je u igri 910 dodatnih bodova.

Video: Đorđe Đoković otkrio koje teniske zvezde dolaze u Beograd na Serbia Open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сеновић

    13. april 2021 | 10:55

    Брига некога која је репрезентација у фудбалу најбоље рангирана д ценијама. Гледају се само светска првенства и титуле. Турнири. Тако и у тенису слемови.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA