Doping skandal visi nad Nadalovom glavom: "Kontrolisanje njega je kao zločin protiv visočanstva"

Verdi je za "Lekip" pričao o periodu 2006-2015. dok je bio na pomenutoj poziciji.

  • 9
Rafael Nadal

Foto: Tanjug/AP

Do sada, Rafael Nadal je sporadično, ne javno, optuživan za doping, a nekadašnji predsednik Anti-doping agencije Francuske, Žan Pjer Veri ispričao je priču koja je ponovo uzburkala strasti na tu temu.

On je za "Lekip" pričao o periodu 2006-2015. dok je bio na pomenutoj poziciji.

- Kontrolisanje njega je kao zločin protiv visočanstva. Samo su nam tokom 2009. dozvolili da vršimo kontrole iznenada. U Bersiju smo mogli da to uradimo sa sedmoricom igrača: trojicom Francuza, trojicom Nemca i jednim Špancem. Sa Francuzima i Nemcima nismo imali problem, a onda je na red došao Španac. Od prvog trenutka sa doktorom Samirom Mesbahijem, Nadal i njegova okolina bili su veoma neprijateljski nastrojeni. Toni Nadal me vređao na francuskom, jer sam zahtevao kontrolu. Vikao je: "Ovo je skandal" - objasnio je Verdi.

O ovoj temi početkom prošle godine je govorio Fric Zorgel, doping stručnjak sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Nirnbergu:

- Anabolički steroidi su klasika u tenisu. Tako da nisam iznenađen. Decenijama pratim dešavanja i imam jasnu sliku svega. Tenis spada među top četiri sporta kada je reč o dopingu, pored zimskih sportova i biciklizma. Rafael Nadal pokazuje znake abnormalnosti. Imam stalnu sumnju. Imajući u vidu sav njegov atleticizam. Takođe, on dolazi iz Španije, zemlje koja nije poznata po tome da adekvatno "prati" svoje heroje - rekao je tada Zorgel.

Video: Novak kroz trnje do prve pobede u svojoj kući: Najbolji potezi Đokovića na meču protiv Sinera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciganin 1976

    15. april 2021 | 01:09

    Ma jok šišArke !!! Decko SVAKE GODINE ima teske povrede i onda na pocetku nove sezone pojavi se kao HULK i kda sve redom !!! Ko je bio profesionalni sportsta zna da za mesec pauze treba TRI MESECA da se vratis u formu !!! Bez dopinga to je prosto PRIRODNO NEMOGUCE !!! Stoki sa zapada sve je dozvoljeno, kao i NBA zvezdama i svim americkim sportistima koji se JEDINI ne testiraju na Olimpijadama !!! Zato NOVAKU NAKLON DO PODA jer se u tako neravnopravnoj borbi nosi sa svima i LUPA SAMARE SVAKOM TITULOM stoki pokvarenoj !!! 💪💪💪🏆🏆🏆👑👑👑

  • x

    15. april 2021 | 05:23

    Necemo dalje na tu temu. Imao je par puta izgovore od povreda koje se lece za 7-15 dana, a na pauzi je bio po 6 meseci, taman onoliko koliko je potrebno organizmu da se ocicsti od dopinga. Covek ne igra 6 meseci i dodje i osvoji Pariz. Hmm 🤔

  • Pobor

    15. april 2021 | 07:11

    Potpuno logicno. Covek se citavu karijeru povredjuje, pa dodje i osvoji sve tutnire na sljaci, i us open. Velika verovatnoca da se celu karijeru dopinguje, a pare se vrte i svi cute.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA