≫ 

Šok u Monaku: Novak izgubio od malo poznatog tenisera koji je bio suspendovan zbog kokaina!

Najbolji srpski teniser igrao je meč protiv Daniela Evansa 33. igrača sveta

  • 25
Novak Đoković Monte Karlo

Foto: Profimedia/Valery HACHE/AFP

 Novak Đoković  poražen je u osmini finala Monte Karla od Daniela Evansa sa 2:0 (6:4, 7:5), a ovo je bio njihov prvi međusobni duel. Evans će u četvrtfinalu igrati sa Davidom Gofanom koji je pobedio Zvereva

Nikad lošiji meč nije odigrao Đoković na ovom turniru, što pokazuje i veliki broj grešaka koje je imao.

Novak Đoković statistika sa Evansom

Printskrin: ATP

Sa druge strane Evans je odigrao možda i preko svojih mogućnosti i uspeoi da napravi čudo.

Da će biti teško videlo se od samog starta kada je Britanac došao do 3:0, a zatim i 4:1 u prvom setu. Novak je pravio neverovatne greške, promašivao vinere, i na bekend i na forhend, ali ono što je bilo čudno, uopšte nije imao reakciju na svoju lošu igru. Nikave emocije, ni pozitivne ni negativne.

 

Novak je usepeo da se poveže i da dođe do 4:4 u prvom setu, ali je to bilo sve. Evans brejkom i svojim servisom uzima set. U drugom setu viđena je druga slika na početku.

Đoković je zaigrao mnogo bolje, vrlo brzo uzeo brejk za 3:0, imao je jođ nekoliko šansi za brejk, ali ih nije iskoristio i Britanac je došao do 4:4.

Ponovo Novak ima prilike, Evans se nudo kao na tacni, ali je promašivao čiste sictuacije i čak tri brejk lopte u tri gema na servis rivala nije iskoristio. Posle izjednačenja 5:5 ključni brejk pravi Britanac, a zatim osvaja meč u velikom stilu.

Video: Nekad koristio kokain, a sad izbacio Đokovića u Monte Karlu: Detalji Novakovog šokantnog poraza!

TOK MEČA

II SET:

5:7 KRAJ Evans pobeđuje.

5:6 Još jedan loš gem za srpskog tenisera, kao da je rizičnom igrom pokušao da izazove Britanca da i on rizikuje, ali nije uspeo. Evans pravi brejk i servira za pobedu.

5:5 Neverovatno, treći gem zaredom gde Novak ne koristi brejk loptu. Kada je bilo potrebno, nije smogao snage da napravi ključni brejk za osvajanje seta. Grešio je na ziceru što se kaže i došao do čak 23 neiznuđene greške iz bekenda u ovom setu

4:4 Šteta, imao je Novak priliku da brejkom dođe do prilike da osvoji set, ali je Evans spasao jednu brejk loptu i ostavio meč u neizvesnosti. 

3:3 Neočekivan pad najboljeg tenisera planete, Evans uzima svoj servis, a zatim tiho pravi brejk iznenađujući Novaka. Britanac odmah osvaja svoj servis i sve poravnava kao što je bilo na početku.

Novak Đoković Monte Karlo

Foto: Profimedia/Valery HACHE/AFP

3:0 Nastavlja najbolji teniser planete da igra onako kako treba. Osvaja gem na gem na svoj servis i vodi ubedljivo.

2:0  Veliki igrači ne padaju kad izgube set, već kreću od početka kao da je meč počeo, tako to radi i Novak.

1:0 Novak se razgoropadio i krenuo svom snagom u drugi set i odmah uzeo gem na svoj servis.

 

I SET:

4:6 Novak gubi prvi set od Britanca posle jako loše igre i čak 24 greške u ovom setu. Uspeo je da spase naš as dve set lopte i dođe do 40:40, ali treću nije uspeo.

4:5 Neverovatno je sa kakvim oscilacijama igra Novak ovaj meč. Ponovo je posle odličnog brejka odigrao loš gem na svoj servis i dao rivalu poklon da osvoji set.

4:4 Posle novog dugačkog gema, Novak je uspeo da brejkne Evansa iako i dalje ne igra na svom uobičajenom nivou. Ipak i to je dovoljno da održava rezultat u egalu.

Novak Đoković Danijel Evans Statistika

printskrin: Sportklub

3:4 Prava šteta, imao je Novak priliku za još jedan brejk, ali je pravio greške koje ne sme da pravi. Kao da je sam sebi najveći protivnik. Gem je trajao 10 minuta čak 5 izjednačenja je bilo, ali naš as nije uspeo da ga prelomi. Ipak, dobro je servirao i uspeo da smanji prednost na samo jedan gem zaostatka (3:4).

2:3 Ponovo je pokazao koliko je mentalno jak Đoković. Rival je imao 40:15 i gem loptu, ali je Novak spasao sve i uspeo da brejkne rivala. Zatim je odmah na svoj servis osvojio gem bez izgubljenog poena.

 

0:3 Još jedan brejk Britanca koji pokazuje strpljenje u igri, koje Novak nema. Dva odlična dropšota Evansa i vraćanje svakog udarca su trenutno njegova snaga i ubedljivo vodi.

0:2 Evans je iskoristio svoj servis i sada ima osetniju prednost. Hladnoća u Monte Karlu i vetar koji duva ometa igrače u igri. Đoković je napravio čak 8 grešaka i ne može da pogodi ništa na terenu.

0:1 Loš početak za najboljeg igrača sveta, dve duple greške u servisu, slab odgovor na napade Britanca i brejk za rivala

Novak u novoj sezoni ima 10 pobeda iz 10 mečeva i to mu je treći put zaredom da sezonu počinje dvociofrenim brojem pobeda.

Masters 1000

Printskrin: Sport klub

Video: Novak kroz trnje do prve pobede u svojoj kući: Najbolji potezi Đokovića na meču protiv Sinera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    15. april 2021 | 14:23

    Anonimus? 33 teniser na svetu koji anonimus skraba ovakve stvari?

  • Pancevac

    15. april 2021 | 14:27

    Kakav anonimus? Decko je 33 na svetu i Federer ga je pobedio skoro 2:1 uz dosta srece

  • Dr

    15. april 2021 | 15:46

    Izgubio pa sta, nije smak sveta. Opet je broj 1 i to još nas. Živeo NOLE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA