≫ 

Kakva čast za Beograd: Još jedan turnir u prestonici, najbolji teniseri se vraćaju pred Rolan Garos

Od 22. do 29. maja će se u Srbiji odigrati još jedan ATP turnir serije 250

  • 0
Obilazak teniskih terena, pripreme za Serbia Open Foto: Nikola Tomić

Za dva dana počeće Serbia Open, prvi turnir iz elitne kategorije koji će se održati u našoj zemlji još od 2012. godine. A iz ATP-a stižu fantastične vesti, jer će Beograd ugostiti najbolje tenisere sveta još jednom i to nedelju dana pred početak Rolan Garosa – od 22. do 29. maja!

Ovo je potvrđeno na zvaničnom sajtu ATP-a, a sve zbog jednonedeljnog odlaganja Rolan Garosa zbog pandemije koronavirusa u Francuskoj, sve uz nadu da će se u Parizu igrati pred delimično popunjenim tribinama. Nažalost, prvi turnir u Beogradu koji startuje prekosutra igraće se bez publike, ali postoji realna šansa da krajem maja na Dorćolu začujemo graju navijača, ako nadležni to dozvole, pošto su trenutno brojke zaraženih u padu, a vakcinacija teče po planu.

Nagradni fond drugog turnira u Beogradu iznosiće ukupno 511.000 dolara, a iste nedelje će se još jedan turnir serije ATP 250 igrati u Parmi, ali sa daleko manjim nagradnim fondom do 300.000 evra, što će reći da će teniserima sigurno biti privlačniji onaj turnir koji se bude igrao u našoj prestonici.

Nadamo se da će tada u Beograd uz Novaka Đokovića doći još neka zvučnija imena, pošto su za predstojeće nadmetanje u poslednjem trenutku učešće otkazali između ostalog Dominik Tim i Gael Monfis. Oni koji ne budu bili zauzeti kvalifikacijama za najbolji turnir na šljaci, vrlo lako bi mogli da se odluče da poslednje pripreme za Pariz obave u Francuskoj.

Podsetimo, naša prestonica biće domaćin i WTA turnira na terenima “Teniskog centra Novak” i to u periodu od 15. do 21. maja.

Video: Đoković poslao poruku pred početak Serbia Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA