≫ 

Trener Novakovog rivala pitao srpskog tenisera za savet: Odmah je primenio ono što mu je Nole rekao

Trener Janika Sinera je želeo da zna kako Đoković vidi ovog mladog tenisera

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Novak Đoković je još jednom pokazao koliko je veliki čovek i koliko je fer plej igrač. On je imao jednu zanimljivu scenu posle pobede u 2. kolu Mastersa u Monte Karlu kada je savladao Janika Sinera.

Trener mladog Italijana Rikardo Pjatij prišao je Novaku i pitao ga za savet.

- U dobrom sam odnosu sa Novakom i posle meča sa Janikom otišao sam do njega da ga pitam kako vidi Sinera. Dao mi je tri ili četiri saveta koja su me naterala na razmišljanje - rekao je Pjati i dodao:

- Dan nakon toga Janik je odmah otišao na teren - dodao je Pjati.

Zanimljivo je da je Pjati radio sa Đokovićem baš u istom dobu karijere u kome je sada 19-godišnji Siner.

- Janik razmišlja o tenisu 24 sata dnevno. Jedinstvena je ličnost. Mentalno je sličan Đokoviću, oni uvek pokušavaju sve da pojednostave, da ne komplikuju. Novak napreduje stalno, Janik mora da uradi isto – uporedio je Sinera sa Đokovićem, njegov trener, Rikardo Pjati.

On dodaje da mu je pokazivao mnogo duela u kojem su igrali Federer, Nadal i Đoković, ne bi li ukazao Sineru na neke uobičajene greške i situacije u kojima mora da se koncentriše.

- Pokazivao sam mu mnogo mečeva Federera, Nadala i Đokovića. I to one duele u kojima su igrali loše i pobedili. Mora da nauči da pobeđuje i kada igra nije tu. Janik živi za tenis. Za njega granice ne postoje – zaključio je Pjati.

Video: Đoković poslao poruku pred početak Serbia Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA