≫ 

Ne zvuči dobro: Jake reči Novaka Đokovića povodom osnivanja Superlige u fudbalu

- Nisam za to, volim da se suprotno uradi, da se otvori mogućnost da više manjih klubova mogu sa najboljima da se takmiče - kazao je Novak

  • 11
Novak Đoković

Foto: Profimedia/AFP

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ispratio je šta se dešava u svetu fudbala i naveo da se ne slaže sa idejom "lige za bogate", Superlige koja je već najavljena.

- Sve ide ka tome kada se uzme poslednjih 20-30 godina, ko ima pare, ko kupi igrače napravi super tim, suzi se konkurencija, onemogućava se timovima mnogim da se takmiče na najvišem na nivou sa najvećim klubovima, a to bi puno značilo pogotovo klubovima sa naših prostora. Ne zvuči dobro, nisam za to, volim da se suprotno uradi, da se otvori mogućnost da više manjih klubova mogu sa najboljima da se takmiče, to daje draž sportu, to je šarm koji privlači - rekao je Đoković.

On je zatim, nastavio priču o tenisu, naglasivši da je konačno imao priliku da spava kući.

- Hladnu glavu u ovim okolnostima čuvam tako što se pridržavam rutina i stvari koje mi prijaju na svakodnevnom nivou, ono što me čini srećnim, smirenim, spokojnim jer treba da konzerviram energiju što je više moguće. Imao sam mogućnost u Monte Karlu i sad u Beogradu da spavam kod kuće što mi mnogo znači je vidim ženu i decu bar na kratko i onda mi sve to brže prolazi i lakše podnosim nego kad sam sam bio u Australiji u karantinu sam, mentalno je bolno. Situacija je takva kakva jeste, za mnoge mnogo teže nego za mene, ovo mi je tek treći turnir ove godine, za neke koji igraju svake nedelje sve ovo je veliki izazov - zaključio je Novak.

Video: Đoković poslao poruku pred početak Serbia Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA