≫ 

Šok! Đoković bez finala Serbia Opena - eliminisalo ga rusko čudo posle tri i po sata drame

Nole bez krune na beogradskoj šljaci

  • 42
Novak Đoković - Aslan Karatsev Foto: Nikola Tomić

Ovome se nismo nadali! Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati za titulu Serbia Opena pošto je posle neverovatne drame i troiposatne borbe eliminisan od otkrovenja sezone, Aslana Karaceva rezultatom 7:5, 4:6 6:4.

Novak Đoković - Aslan Karatsev Foto: Nikola Tomić

Pa, kakav je ovo meč bio! Đoković je morao da pokaže sva poznata i skrivena oružja da bi slomio žilavog Rusa... I na kraju, nije uspeo. Iako je sve krenulo sjajno, iako je sve izgledalo da će Novak još jednom lako do pobede kao u polufinalu Australijan opena, priča je krenula da se menja u trećem gemu susreta. Sa sigurnih 3:0, Đoković je naglo popustio, te dopustio da mu protivnik poravna i uđe u ravnopravnu borbu.

Tri brejka u nizu usledila su od devetog do 11. gema, na nesreću, jedan više za Karaceva koji je krenuo po prvi set. Umalo je zaustavljen na tom putu, ali nije dozvolio srpskom asu da iskoristi nijednu od tri šanse za eventualni taj-brejk. Nervoza je rasla kod Novaka, uprkos tome što je oduzeo servis Rusu i poveo sa 2:0.

Novak Đoković - Aslan Karatsev Foto: Nikola Tomić

Česte duple servis greške vratile su Karaceva u igru, a onda u furioznoj igri povezao je četiri gema za produženi korak ka pobedi (2:4). Ipak, lav se budi i pokazuje zube - pravi neverovatnu seriju do 5:4 i onda odigrava fascinantan gem koji mu donosi izjednačenje u setovima.

Ni tada nije bilo sve gotovo, jer Karacev nije jedan od onih koji psihički padaju posle loše sekvence. Nastavio je da se bori, nastavio je da pravi probleme.

Video: Urlik Đokovića koji je promenio tok meča u polufinalu Serbia opena

U četvrtom gemu je Đoković imao tri brejk lopte na 2:1, ali svaki put je stizao dobar servis i spas druge strane. U šestom gemu pri 3:2, Novak je imao čak pet brejk lopti i ponovo je Karacev preživeo.

Ludilu nije bilo kraja. Ipak, Karacev iz situacije gde mu preti nokdaun dolazi do brejka i čuva ga do kraja susreta. Čudo se desilo, a to čudo igraće za titulu Serbia Opena protiv Matea Beretinija ili Taroa Daniela.

TOK MEČA

III Set:

4:6 KRAJ POBEDA KARACEVA

4:5 Borio se Novak, ali je Rus došao do meč lopte 30:40, ali je Novak spasao i onda posle dva izjednačenja uzeo gem

3:5 Bez izgubljenog poena Karacev uzima gem i sada je na set od finala.

3:4 Obično to tako bude kad se ne iskoriste šanse. Karacev je iskoristio pad Novaka i naparavio možda ključni brejk.

3:3 Neverovatno dugo traju gemovi na ovom meču, a sam meč ušao je u četvrti sat. Đoković je imao 5 brejk lopti za 4:2, čime bi prelomio meč, ali nije uspeo.

3:2 Imao je Karacev 0:40 na svom kontu i siguran brejk, ali Novak je tada servirao kako treba i uspeo da spasi tri brejk lopte.

Novak Đoković - Aslan Karatsev Foto: Nikola Tomić

2:1 Tri gema su trajala 20 minuta, a Đoković ponovo kontroliše ovaj meč i ima prednost. Odlična borba dva tenisera, ne sećamo se da je neko ovako mučio Novaka na šljaci, a da nije iz top 10 igrača.

1:0  Velika se borba vodi na terenima na Dorćolu. Novak je uspeo da osvoji svoj servis posle četiri izjednačenja i čak dve brejk prilike za Rusa.

II Set:

6:4 Novak se vratio iz ponora i preokrenuo set u svoju korist. Neverovatnom igrom u poslednja četiri gema uspeo je da uzem dva brejka Karacevu i osvoji set.

5:4 Uragan Nole uzima svoj servis bez izgubljenog poena. Na pomolu je totalni preokret.

Video: Poen vredan finala Gren-slem turnira: Ovo može samo Đoković!

4:4 Vraća Novak brejk i izjednačuje rezultat. Najbolji je kada je najteže. Sada servira za vođstvo.

2:4 Iskoristio je Rus svoj servis i došao do velike prednosti u ovom setu. Videćemo kako će Novak odgovoriti.

Video: Novak se kod sudije žalio na teren

2:3 Nastavlja se agonija najboljeg tenisera sveta. Karacev odlično igra, mentalno je jak, diktira tempo, kontroliše igru, a sada uzima servis Đokoviću i ima priliku da prelomi meč. Novak je u poslednjih pet gemova čak četiri puta dozvolio brejk.

2:2 Najduži gem na meči, bilo je skoro 30 razmena udaraca, Novak je imao 3 brejk lopte ali nije uspeo da ih iskoristi i Rus je izjednačio.

Novak Đoković - Aslan Karatsev Foto: Nikola Tomić

2:1 Čak sedam gemova je zavšeno brejkovima što je neverovatno. Karacev odlično reternira igra agresivno i vraća brejk  i ima priliku za izjednačenje.

2:0 Podigao je nivo igre najbolji teniser planete i sada ponovo brejkom dolazi do prednosti.

1:0 Đoković u drugi set kreće osvajanjem svog servisa, mora da podigne nivo igre ako želi da se vrati u meč.

Novak Đoković - Aslan Karatsev Foto: Nikola Tomić

I set:

5:7 Posle velike borbe Novak gubi prvi set posle sat i 15 miniuta igre. Karacev agresivniji i bolji u završnici seta. Karacev je imao 21 neiznuđenu grešku ali i 17 vinera naspram samo 3 Đokovića. Novak se posle gubitka seta žalio sudiji na teren, jer smatra da je na sredini malo više šljake.

5:6 Neverovatno, ali Novak ponovo gubi servis drugi put zaredom i daje šansu Karacevu da osvoji set.

5:5 Nije lako dobiti Novaka čak i kad imate prednost i to je video Karacev. Đoković je odigrao najbolje kad je najpotrebnije i vratio brejk i uveo meč u novu neizvesnost.

4:5 Nije dobro Novak odigrao gem na svoj servis, a Rus je to iskoristio i napravio možda ključni brejk u ovom setu. Sad servira za osvajanje seta.

4:3 Važan gem za Novaka na njegov servis.Spasao je brejk loptu i uspeo da uspostavi kontrolu i dođe do gema.

3:2 Ruski teniser se vratio u meč, iskoristio je nervozu Đokovića i malo slabiju igru da napravi brejk i vrati meč u neizvesnost.

Novak Đoković Aslan Karacev Serbia open Foto: MN Press

3:0 Novak potvrđuje brejk i ima već osetniju prednost

2:0 Brejk Noleta na startu meča, iskoristio je greške Karaceva na počektku kojih je bilo čak šest.

1:0 Novak uzima prvi gem sa nulom, nije dozvolio rivalu da mu uzme poen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    24. april 2021 | 21:01

    Gledam ove komentare i razmišljam koliko smo bedan narod... Nema dalje... Djokovic je za ovu državu dao mnogo... A država njemu nista... Doveo je turnir u Bg i evo kako mu beograd vraća... Sad ga u komentarima pljuju... Pa bre mi smo nenormalan narod.... Dno dna... Sve dok i dalje budemo živeli da komšiji crkne krava zivecemo kao psi.... Sto se mene tice Hvala ti NOLE.... Uz tebe sam se budio u 4 ujutru gledao te kako osvajas Ameriku.... Gledao kako osvajas svet... Doneo si mi mnogo sreće... Hvala i tvojoj fondaciji koja je pomogla našu decu i škole.... I kada nam. Je bilo najteže setio si se nas Srba iako te pojedini pljuju.... Sto se mene tice ti si car....

  • Ns

    24. april 2021 | 22:02

    Žao mi je što smo takav narod,najjači ste Samo da kritikujete a da nešto pametno kažete tu ste manji od makovog zrna,čast izuzetcima a.Samo znate da kukate zato i nemate.On je čovek od krvi i mesa.Ne mora više ništa da osvoji,,meni je ulepšao život što sam imao prilike da gledam sva njegova finala na malim ekranima.Osvojio je AO ove god a biće još koji GS ove sezone!!!!!Vidi se da mu je teško bez publike da pobedjuje.Ali idemo dalje nole brate,majstore.Zaukružiće 100 titula 1000% a možda pretekne i Rodzera po titulama!!!Uvek sam verovao u našeg boga Noleta i Tako će zauvek ostati!!!!nmg ni da čitam ove sve gluposti koje pišete,nekad se I postidim takvih ljudi.

  • Ja

    24. april 2021 | 20:55

    Trening za Rolan Garos. Samo polako, biće to dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA