≫ 

Beretini je šampion Serbia Opena - Italijan porazio Karaceva, ukroćen lav koji je izbacio Đokovića!

Mateo došao do svoje četvrte ATP titule, prijala mu je beogradska šljaka

  • 0

Deseti teniser sveta, Mateo Beretini osvojio je turnir u Beogradu! Italijan je u velikoj finalnoj borbi uspeo nakon tri seta da porazi Aslana Karaceva, Rusa koji je izbacio Novaka Đokovića, sa 6:1, 3:6, 7:6(0)!

Ruski teniser u prvom setu nije ličio ni blizu čoveku koji je izbacio Novaka Đokovića sa takmičenja. Nikakvih šansi nije imao da zapreti Beretiniju, čak ni da se primakne brejk lopti.

Sa druge strane, Italijan je bio sto postotan u realizaciji brejk lopti, te je u četvrtom i šestom gemu oduzeo servis protivniku i tako nastavio silan korak ka pobedi u finalu beogradskog turnira.

Ipak, sitaucija se znatno menja u drugoj deonici - Karacev pravi brejk u drugom gemu i pravi seriju od 3:0. Iznenađeni Beretini je ovakav pad imao i u polufinalu protiv Tara Daniela i nešto je što smo već videli u njegovim izvedbama.

Aslan Karacev - Mateo Beretini Foto: Nikola Tomić

Poslednji trzaj Italijana u drugom setu bio je u sedmom gemu kada je mogao da se vrati na 4:3, ali je propustio dve šanse, pa je Aslan oberučke prihvatio i realizovao izjednačenje i uveo priču u presudnu borbu.

U trećem setu je došlo do razmene brejkova u četvrtom i petom gemu, Italijan je izgubio prednost, ali se činilo da ima više od igre, da je sigurniji. Aslan jeste bio odvažan, ali ponekad je i preterivao.  To ga je i koštala živaca jer se susreo sa meč loptom u 12. gemu, ali je uspeo da reši tu desetominutnu borbu.

Već u taj-brejku se raspala igra Karaceva, u dva minuta je već morao da brani čak šest meč lopti, a to je teško kome za rukom pošlo u svetu tenisa. Beretini je tako došao do četvrte titule u karijeri.

Video: Vrhunski poen Đokovića naterao je i njegovog sina Stefana da se raduje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA