Karacev nakon finala pričao o tome "odakle on tu", meču sa Novakom, izgubljenoj tituli u Beogradu...

On se osvrnuo i na polufinalni duel protiv Novaka i uporedio ga sa okršajem protiv Beretinija

  • 0
Aslan Karacev - Mateo Beretini Foto: Nikola Tomić

Aslan Karacev, koji je odigrao sjajan turnir u Beogradu, izjavio je nakon poraza u meču za titulu protiv Matea Beretinija da je Italijan bio bolji u krucijalnim momentima.

- Ne mislim da sam izgubio energiju. Igrao sam dobro, nisam imao mnogo prilika da napravim brejk u trećem setu. Servirao je dobro, pogađao je linije. Uzimao je bitne poene, u taj-brejku je servirao fantastično. Mene u nekim poenima nije bilo. Dao sam sve od sebe - kazao je Karacev nakon meča.

On je na pitanje o svom usponu ove sezone odgovorio:

- Pričao sam ranije. Nije to sada, desilo se to mnogo ranije, ali sam bio povređen. Radio sam veoma naporno sa trenerom, sada se tek manifestovalo. Nije došlo niotkada, zbog rada je došlo. Naravno da mi je dalo mnogo snage to što sam igrao na Australijan openu, to što sam, između ostaloga, igrao u polufinalu protiv Novaka Đokovića. Sve više i više sam dobijao samopozdanja i ne mislim sada da stanem - naveo je Karacev.

On se osvrnuo i na polufinalni duel protiv Novaka i uporedio ga sa okršajem protiv Beretinija.

- Juče sam igrao protiv zida, sve sam dao u tom susretu. Da bi pobedili u tom meču morate dat sve od sebe. Danas je bio dan ključnih, bitnih udaraca, ja nisam bio bolji u nekima od njih - naglasio je Karacev.

Pre 2021. godine, Aslan je bio čest učesnik Čelendžera, a tek ove godine je lestvicu podigao na ATP turnire.

- Tenis je prilično jak na velikom Čelendžeru kao na ATP turniru. Isti su igrači, ali ne dobijate previše šansi na ATP turnirama kao na Čelendžerima. Morate da budete stalno prisutni, da budete koncentrisani. Momci u Top 50 su jaki mentalno, to pravi najveću razliku - zaključio je Karacev.

Video: Poen vredan finala Gren-slem turnira: Ovo može samo Đoković!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA