≫ 

Kako se menjao izgled Novaka Đokovića za 18 godina profesionalnog tenisa: Jedan imidž je bio ludilo!

Za taj imidž kriva je opklada koju su dali svi srpski teniseri 2010. godine

  • 7
Novak Đoković kroz godine

Foto: MN Press

Novak Đoković je ove godine "proslavio punoletstvo" na ATP listi, pošto je pre tačno 18 godina ušao u vode profesionalnog tenisa i odigrao prve profi turnire i zvanično se pojavio na ATP listi.

Osamnaest godina kasnije, Novak je apsolutni rekorder ATP liste po broju nedelja provedenih na prvom mestu, a ta brojka će samo da nastavi da raste. Trenutno je na 318 nedelja, dok se Federer, koji je prethodno držao rekord, zaustavio na 310.

Nedavno smo pisali kako je uz Novaka tokom poslednjih 15 godina njegova životna saputnica, Jelena Đoković, koju je prvi put prikazao u javnosti 2006. godine u Amersfortu, kada je osvojio svoj prvi ATP turnir u karijeri. I Jelena se tokom tih 15 godina promenila, na početku je izgledala drugačije i imala drugačiji stil života, dok je sada posvećena zdravoj ishrani, zaštiti životne sredine, pa tako sada retko koristi i šminku kada se pojavljuje u javnosti.

I Novak takođe ima drugačije navike i poglede na život sada kada je zreliji, takođe se zdravo hrani isključivo od biljaka, posvećen je prirodi, ali i mnogo pažnje posvećuje duhovnoj sferi, pa tako obilazi mnoge svetinje, ali i mistična mesta poput piramida u Visokom, gde planira da ode i pred Rolan Garos.

Novak je prethodne nedelje učestvovao na Serbia openu u Beogradu, a ponovo će igrati u Srbiji i za nekoliko nedelja, kada bude organizovan i drugi Serbia open kao priprema pred Rolan Garos.

"Iskopali" smo iz arhive i mnoge Novakove fotografije sa početka karijere, pa smo gledali kako se iz godine u godinu menjao njegov izgled, uz nekoliko neobičnih fotografija gde je onakav kakvim ljudi nisu navikli da ga gledaju, jer nekada van terena nosi naočare, a posebno upečatljiv bio je imidž kada je obrijao glavu.

Ipak, jedna stvar je kod njega konstantna, uvek se u očima vidi taj pobednički karakter i žar, koji ga ne napuštaju od kako je prvi put uzeo reket u ruke.

Video: Urnebesno slavlje Stefana Đokovića posle poena Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    28. april 2021 | 12:38

    Uvrstiti ga u nacionalno blago Srbije 👏👏👏

  • Maximus

    28. april 2021 | 13:36

    Ма какви Карађорђевићи, Новака за краља!

  • Jednostavno

    28. april 2021 | 14:13

    Dok ne obori rekord GS titula, nije to to!To mora uraditi i ispuniti kako god zna i ume.Za sve ostalo, naklon do poda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA