≫ 

Medvedev krenuo u rušenje Novaka: Rus preokretom protiv španske nade ušao u osminu finala Madrida

Medvedev je preležao korona virus, skoro deset dana je proveo u krevetu, pa je možda moglo doći i do iznenađenja

  • 1
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Treći teniser sveta Danil Medvedev plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu pošto je posle preokreta savladao Alehandra Davidoviča Fokinu 4:6, 6:4, 6:2.

Ruski predstavnik polako kroji put ka završnici takmičenja u glavnom gradu Španije, a titula bi mu bio ogroman korak ka eventualnom zauzimanju prve pozicije na ATP listi, za šta postoji računica.

Medvedev je preležao korona virus, skoro deset dana je proveo u krevetu, pa je možda moglo doći i do iznenađenja. Krenulo je ka šoku, Davidovič Fokina je uzvratio ribrejkom u šestom gemu (3:3), a onda napravio još jedan brejk u momentu kada je Danil servirao za ostanak u setu.

Ipak, tas na vagi ipak biva u korist Medvedeva u drugom setu. Medvedev je uspeo da poravna, a onda u presudnoj borbi lagano odnese pobedu.

Možda je Danil i sklonio jednu od najvećih mina u svom delu žreba, ali sada sledi još jedna - Kristijan Garin, klasični šljakaš, biće naredni protivnik trećem reketu sveta. Čileanac je do osmine finala stigao pobedom nad Dominikom Kepferom u tri seta.

Video: Đoković: Ponosan sam što imamo ovaj turnir, gde naši mladi igrači mogu da igraju sa najboljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    6. maj 2021 | 10:27

    Pa da,svi igraju neke turnire,ulaze u formu i sakupljaju poene,osim ovig naseg,on se setka i slika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA