Karacev ne staje posle finala u Beogradu: Rus obrnuo devetog tenisera sveta za osminu finala Madrida

Susret je trajao nešto manje od dva sata, a posle žestoke borbe, Karacev je izborio plasman među 16 najboljih u glavnom gradu Španije

  • 0
Aslan Karacev - Mateo Beretini Foto: Nikola Tomić

Finalista turnira u Beogradu, Aslan Karacev, plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu pošto je nakon preokreta bio bolji od devetog tenisera sveta Dijega Švarcmana - 2:6, 6:4, 6:1.

Ne priča se više o Karacevu kao igraču koji je došao niotkuda. Sada se po sredi njegov sjajni ovosezonski niz i konstantno dobra igra na svakom turniru na kojem se pojavio nakon polufinala na Australijan openu.

Nakon finala u Beogradu i nesrećno izgubljenog meča od Matea Beretinija, Karacev je sada oborio još jednog člana Top 10 družine. Švarcman je odigrao sjajno prvi set, ali onda je osetio snagu Rusa.

Susret je trajao nešto manje od dva sata, a posle žestoke borbe, Karacev je izborio plasman među 16 najboljih u glavnom gradu Španije.

Ako bude želeo dalje, moraće preko Aleksandra Bublika koji je takođe procvetao ove sezone.

Ne razmišlja Karacev, izgleda, da se zaustavi sada, pa se očekuje njegov novi skok na ATP listi nakon ovog turnira shodno tome da ne brani niti jedan bod.

Za sada je 27. na svetu, ali su sve prilike da ćemo ga verovatno videti i među 10 najboljih.

Video: Đoković: Ponosan sam što imamo ovaj turnir, gde naši mladi igrači mogu da igraju sa najboljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA