≫ 

Novak dobio teškog rivala u četvrtfinalu Rima, prštalo je kada su igrali poslednji put

Sad tek počinje ono pravo...

  • 1
France Tennis French Open

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je dobio u dva seta Španca Alehandra Davidoviča Fokinu na Mastersu u Rimu, a saznao je i ime narednog rivala u četvrtfinalu. Biće to Grk Stefanos Cicipas koji je za nešto više od sat i po vremena savladao italijana Matea Beretinija sa 7:6, 6:2.

U prvom setu viđena je velika borba dvojice tenisera koji ove sezone igraju na vrhunskom nivou. Sa lakoćom su osvajali svoje servis gemove, bilo je nemoguće doći do brejka jer ih je servis izuzetno služio.

Stoga je prvi set uveden u taj-brejk u kome je trijumfovao grčki teniser, inače osvajač Mastersa u Monte Karlu pre nekoliko nedelja.

U drugom setu, kao da je italijanski teniser ostao bez snage i koncentracije. Nakon uvodnih gemova, istakao je belu zastavicu i praktično dozvolio Cicipasu da ovaj meč privede kraju i na taj način zakaže duel sa najboljim teniserom sveta.

Đoković i Cicipas su se do sada sastajali ukupno sedam puta, od toga Novak je tri puta poražen dok je četiri puta slavio protiv mladog grčkog tenisera.

Njihov dramatičan meč u pet setova na prošlogodišnjem Rolan Garosu, u kojem je Novak slavio sa 3:2 i danas se prepričava jer je trajao skoro četiri sata.

Termin njihovog meča biće objavljen kasnije tokom večeri.

Video: Nakon tri sata kiše Nole ušao u osminu finala Rima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA