≫ 

Neuništivi Đoković u polufinalu Rima: Cicipas video mentalno "čudovište"!

Srpskog asa kiša je spasila prvog dana, a u nastavku je pokazao ko je Imperator Rima

Novak Đoković

Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković  plasirao se u polufiale Mastersa u Rimu pobedivši Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (4:6, 7:5, 7:5)

Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz meča Lorenco Sonego - Andrej Rubljov, a taj duel je na programu od 18.30 danas.

Grk je imao priliku da pobedi jer je ima 3:1 u trećem setu, a zatim i 5:4 na svoj servis, ali mentalna snaga Novaka je neverovatna. Kako se samo vratio to je bilo za udžbenike psihologije.

Kiša je u petak spasila Novaka, jer je meč prekinut na 1:0 u setovima za Grka i 2:1 u gemovima, ali naš as uspeo je da iskoristi do kraja ovaj "poklon" sa neba.

Uspeo je da se vrati u meč i da brejkom dođe do 4:4 u drugom setu, a zatim novim brejkom osvoji set 7:5.

Takođe, u trećem setu sve je počelo dobro, Novak je poveo sa 1:0, ali je onda uzvratio Grk brejkom i svojim servisom za 1:3.

Novak Đoković

Stiže svaku lopticu Foto: AP/Tanjug

Imao je tada Cicipas četiri brejk lopte da ponovo da stekne ubedljivu prednost i prelomi meč, ali nije se dao Novak. Mentalna gromada od Srbina je spasila sve brejk lopte i uspeo da veže tri osvojena gema. Najpre je osvoji svoj gem, a zatim da brejkuje Cicipasa za 3:3, a potom i da povede sa 4:3.

Statistika meča Novak -Cicipas

Printskrin: Masters Rome

Zaustavio je nalet Novaka Grk za 4:4, a dalje je usledila prava drama. Cicipas brejkuje Novaka posle maratonskog gema i vodi sa 5:4. Imao je servis za pobedu, ali je Novak brejknuo Grka i učinio meč neizvesnim.Odmah je srpski as osvojio svoj servis za 6:5 i tada je već umor stigao Grka.

Imao je servis za opstanak u meču, ali je Novak došao do 0:40, a onda priveo meč kraju.

Novak Đoković

Foto: AP/Tanjug

ĐOKOVIĆ - CICIPAS 4:6, 7:5, 7:5

Tok meča:

 

III SET:

7:5 KRAJ

6:5 Ponovo vodi Nole, bio je uzbudljiv gem, dosta poena i razmena, a na kraju je uspeo da ga dobije. Cicipas servira za opstanak

5:5 BREEEJK Novaka za izjednačenje.

4:5 Neverovatno. Sjajan tenis, velika borba, ali Grk na kraju uspeva da vrati brejk i da povede.

4:3 Vraća Novak brejk! Uspeo je da iskoristi drugu brejk loptu i da nas uvede u novi egal, a zatim sa nulom osvaja svoj servis i pokazuje Grku da se ne raduje prerano

2:3 Imao je Cicipas četiri brejk lopte da ponovo da stekne ubedljivu prednost i prelomi meč, ali se najbolji teniser sveta nije dao. Spasao je sve i uspeo da malo još održi neizvesnost.

1:3 Ponovo je Novak imao tri brejk lopte u ovom gemu, a ukupno 17 na meču, ali nije iskoristio. Cicipas je uspeo da preživi i da potvrdi brejk.

1:2 Nije dobro. Đoković nije uspeo da sačuva svoj servis, i to sitnim greškama. Grk uzima brejk, a posle jednog lošeg poteza gde je loptica za milimetar ostala u terenu i nije prešla mrežicu Novak je iz besa bacio reket.

1:0 Odmah Novak osvaja prvi gem u trećem setu na svoj servis kako bi potvrdio onaj brejk iz poslednjeg gema drugog seta.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

II SET

7:5 Nole je iskoristio pad koncentracije grčkog tenisera i uspeo da mu uzme još jedan servis za osvajanje seta i izjednačenje. Imao je čak tri set lopte srpski as, a onda je tek četvrtu iskoristio jer Cicipas više nije imao mentalnu čvrstoću da se bori.

6:5 Uspeo je Grk da se vrati posle izgubljenog servisa i da izjednači, ali je Novak ponovo siguran za vođstvo.

5:4 Velika borba u devetom gemu.Nole spasao tri brejk lopte i uspeo da potvrdi svoj brejk.

4:4 Odlična igra kada je najpotrebnije. Novak je najpre imao tri brejk lopte 0:40, ali je Cicipas izjednačio na 40:40. Zatim je imao i prednost Novak, ali se Grk opšet vratio. Igralo se dugo imao je Cicipas i dve gem lopte ali je Srbin spasao. I na kraju petu brejk loptu iskoristio.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

3:4 Odlično služi servis Đokovića koji lako sa nulom uzima gem. Ipak, moraće nešto više da učini ako želi da osvoji set i ostane u meču.

2:4 Pokušao je Nole da napadne u ovom gemu i uspeo da stigne do 30:30, ali je Grk agresivnim servisom sačuvao gem.

2:3 Novak odmah lako uzima svoj servis i smanjuje rezultat. Sada je jako bitno da ostane koncetrisan i da proba da brejkom preokrene rezultat.

1:3 Cicipas koristi svoju servis i dolazi do dobre prednosti odbranivši brejk.

Masters Rim

Foto: AP/Tanjug

 1:2 Cicipas koristi greške prvog igrača sveta i pravi novi brejk, prvi u drugom setu. Nole je imao više vinera, ali Grk očigledno igra bolje poteze.

1:0 Đoković kreće na sve ili ništa, mora da vrati set. Osvojio je prvi gem i počeo dobro u drugom setu.

Stadion u Rimu

Foto: AP/Tanjug

I SET:

4:6 Grk osvaja set posle dobrog servisa, koji je Nole uspeo donekle da neutrališe, ali ne dovoljno da bi se spasao. Počela je da pada kiša ponovo.

4:5 Uzvraća Đoković na svoj servis koji uzima sa samo jednim izgubljenim poenom. Sada je ključno jer Grk servira za set.

3:5 Cicipas osvaja gem na svoj servis i dolazi do prilike da osvoji set. Nedostaje mu još jedan gem

18.48 NASTAVLJEN JE MEČ

18.45 Igrači su izašli na teren, zagrevaju se čeka se nastavak meča.

18.10 - KIŠA U RIMU OPET PADA! Cerada je ponovo na centralom terenu, svi se nadaju da će padavine stati.

17.15 - STALA KIŠPA U RIMU! Očekuje se da Đoković i Cicipas do kraja dana ipak izađu na teren, iako se činilo da će isti nastaviti u subotu ujutru.

15.21 - MEČ PREKINUT ZBOG KIŠE! Pitanje je i da li će se uopšte i nastaviti s obzirom na to da vremenska prognoza za "večni grad" nije optimistična.

 

3:4 - Dominantno Nole dobija ovaj gem, uz napomenu da je izgubio samo jedan poen.

2:4 - BREJK ĐOKOVIĆA! Konačno Novak uzima gem na servis Cicipšasa, i to nakon što je Grk imao 30:0.

1:4 - Propustio je Đoković ukupno pet brejk šansi do ovog petog gema koji je očajno odigrao. Cicipas je stigao do 40:15 i iskoristio je svoju prvu priliku za dva brejka viška.

1:3 - Ponovo je Novak imao dve brejk šanse i ponovo se Cicipas "vratio u život" i on bio taj koji je vodio na razliku. Nole u jednom trenutku stiže i do treće brejk šanse, da bi Grk vezao tri poena i poveo sa 3:1.

1:2 - Sjajan gem za Đokovića koji s nulom osvaja svoj prvi na meču.

0:2 - Imao je Novak dve prilike da oduzme servi Cicipasu koji je, zahvaljujući bekhendu, uspeo da se izvuče. Međutim, drama u ovom drugom gemu, u kom je kiša počela intezivnije da pada je nastavljena, a epilog svega je gem za Grka.

 

0:1 - BREJK CICIPASA! Grk bolje otvara meč, nakon što se "odvojio" na 30:30.

Najava meča:

 

Novak je prilično samouvereno stigao do ove faze takmičenja u glavnom gradu Italije. Nakon slobodnog prvog kola, u dva seta su pali Tejlor Fric i Alehandro Davidovič Fokina.

Nije ni Cicipas daleko od toga, jer je Grk takođe do osam najboljih stigao bez izgubljenog seta protiv Marina Čilića i Matea Beretinija.

Do sada, Đoković i Cicipas su odigrali sedam duela i 4-3 je u korist srpskog asa. Poslednji duel se dogodio upravo na šljaci, ali onoj pariskoj Rolan Garosa gde je Novak slavio sa 3:2.

Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz meča Lorenco Sonego - Andrej Rubljov.

Video: Nakon tri sata kiše Nole ušao u osminu finala Rima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    15. maj 2021 | 13:32

    Mene je nas sramita, majke mi, kakvi smo nikakvi!!! Ajmi majstore do nove pobede, ziv nam bio!!!! Onaj deo normalnih srba je uz tebe!!!!

  • Crnogorac

    15. maj 2021 | 13:32

    Poslao ciciripija po eurokrem

  • ...

    15. maj 2021 | 12:52

    koliko ima ljudi koji mrze noleta nas najveci brend u svetu pa to je cudo jedno.koliko zlobe strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA