≫ 

Novak Đoković otkrio: Želja mi je da odigram meč u svakoj državi bivše Jugoslavije

Srpski teniser i najbolji igrač sveta istakao je jednu od svojih želja

  • 6
Novak Đoković Foto: Screenshot/Serbia open

Novak Đoković spreman je za nastu na drugom  Serbia open turniru koji se održava u Beogradu od 23. do 29. maja, tačno nedelju dana pred Rolan Garos.

On je istakao da mu je važno da Beograd i Srbija imaju što više turnira, kako ATP tako i fjučersa na kojima bi mladi teniseri mogli a napreduju.

- Veliko je zadovoljstvo igrati ovde u svom gradu pred Rolan Garos. Ovaj drugi turnir je došao iznenada, upravo posle pomeranja Garosa za nedelju dana kasnije. Uspeh nacije u tenisu zavisi od turnira koje igrači igraju u zemlji.

- Trudimo se da organizujemo osim ATP turnira i dosta fjučersa za muškarce i žene da mogu da igraju tokom cele godije i to je pravi put za nas. Jer što više turnira igrate u svojoj zemlji, manji su troškovi za roditelje i bolje je za mlade igrače da napreduju jer znaju podlogu i atmosferu. Ako nemamo to, onda je teže za njih i moraju da biraju turnire i samim tim manje da igraju.

Usledilo je pitanje da li ima specijalne pripreme za Gren Slem

- Radim specifični fitnes, nekako približniji meču. Nema dizanja tegova rada na snazi i ostalih stvari. Imam teniski trening, fitnes trening, što bi se reklo fino podešavanje za meč i za ono što je neophodno za igranje na visokom nivou. Trudim se da trening bude dinamičan - kaže Novak.

Video: Novak Đoković o organizaciji Adria Tura ove godine i igranju mečeva u svim državama Jugoslavije

Na pitanje da li bi voleo da se Gren Slemovi smanje na dva dobijena seta ili da se igra na tri kao do sada, naš as je rekao iskreno.

- Više volim da gram na 5 setova , osećam se fit, imam više iskustva, stavlja me u bolju poziciju sa mlađim igračima. Ako su motivisani i ako igraju dobro na početku dva , tri seta, to može da bude problem za mene. Što je duži meč oni lakše padaju psihološki i može da se iskoristi sa moje strane za dobijanje meča,.Ja bih uvek izabrao na tri dobijena seta.

Jedno od pitanja je bilo o Akademiji Đoković

- Razumem šta grači žele i šta im treba i zato mi je važno da se osećaju dobro. Dali smo sve od sebe da dobiju sve uslove i da će doći sledeće godine da osete Beograd mnogo bolje, jer ove godine zbog restrikcija nismo mogli mnogo da se šetamo.

- Inače, mi smo u vazi razvoja akademije, verovatno ćemo je osnovati tokom zime. Ja imam multidisciplinarni pristup svemu i i želim da, sve što sam iskusio i osetio tokom karijere, stavim u tu Akademiju. Imaćemo trenere za tenis, fitnes trenere, psihologe, fizioterapeute i sve što je potrebno za igrače. Čuli smo pozitivne misli igrača i ovo je prvi put da sam ove zime dve nedelje radio kao trener, a onda počeo da treniram za turnire. Tenis je moja ljubav i to želim da radim. To je zahtevan projekat, ali isto i moja zaostavština koju želim da ostavim.Tu su Goran Ivanišević, Viktor Troiski, tu je moj fizio, moj fitnes trener. Razvijamo metodologiju rada.

Đoković se zatim osvrnuo i na svoja putovanja po raznim mestima između turnira

- Tek sam krenuo nisam dovoljno posetio da bih mogao da dajem preporuke. Generalno, pozvao bih sve ljude da dođu u Srbiju, a sve naše ljude  koji žive ovde pozivam sve da odu u prirodu, jer je to naše najveće bogatstvo. Naše planine, jezera, pećine i reke. Ja sam odrastao na planini tako da mene planine najviše privlače. Izdvojio bih Rtanj kao omiljenu planinu za sada, pored Kopaonika. Pošto volim planinu i da planinarim, praktikovaću da to radim sad kad imam manje trunira. Volim da budem napolju, a Srbija ima mnogo lokacija. Definitivno Rtanj i Soko Banja su za preporuku, taj deo je prelep.

Video: Novak Đoković o poseti specijalnim mestima u svetu, planinama, banjama rekama

Šta je ono što bi poželeo za rođendan?

- U ovo vreme bih zdravlje poželeo najviše, pored toga ljubav i mir. Ljubav prema sebi, Bogu prema bližnjima i poželeo bih da više vremena kvalitetnog provedem sa najdražim ljudima u životu. Trudim se da uravnotežim  život da izbalansiram vreme sa dragim ljudima.

-Od želja vezanih za tenis, voleo bih da se dogodi Adria tur i da ponovo zaživi. Prošle godine smo smo doveli ljude u Zadar i Beograd i sama ta ideja je prirasla meni za srce, da se pomogne tenisu u regionu. Ta ideja je da ujedinjujemo ljude.

- Putujem po svetu i sastajem se sa sportistima sa regiona i stalno pričamo kakva bismo sila bili da smo zajedno. Ne znam šta je moguće od toga u budućnosti, ali nešto što sam osmislio sa ljudima je taj Adria tur.

Želim da se ta ideja razvija, jer bi nastavila da radi na odnosima država. Žao mi je što u Makedoniji nisam otišao da odigram meč, Sarajevu, Banja Luci, Sloveniji, Crnoj Gori. Ne znam kako će se odvijati sve, ali ako bude prilike da to ostvarimo u budućnosti -poručio je Nole.

Video: Novak i Jelena leteli iznad provalije na Zlatiboru: Đoković zagrlio suprugu i krenuli u spuštanje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    23. maj 2021 | 18:35

    Ostavi se bivše YU, vidiš da nas tamo ne vole. Ne prosipaj bisere pred svinje

  • Sexo

    23. maj 2021 | 21:09

    Sa ovim Visikom je dosta za devet bivsih Jugislavija, miran!

  • Edi

    23. maj 2021 | 22:14

    Mogao bi napravit i neku vilu u svakoj koju posjetiš da imaš gdje doć kad ti se pojavi želja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA