≫ 

Đoković posle velike borbe do 3. kola Serbia opena

Nije najbolji teniser sveta očekivao ovako snažan otpor u drugom setu

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta ponovo je u Beogradu! Novak Đoković pokušaće iz drugog pokušaja da osvoji pehar u svom rodnom gradu, pošto je u prethodnom pokušaju zaustavljen od strane Aslana Karaceva u polufinalu u aprilu mesecu posle borbe tri seta.

Novak je na startu pobedio Matsa Morainga, koji je tek na 253. mestu ATP liste, sa 6:2, 7:6

Đoković je četvrtfinale izborio posle sat i 40 minuta, a u borbi za plasman u polufinale igraće sa Argentincem Federikom Korijom, koji je bio bolji od Urugvajca Pabla Kuevasa sa 6:3, 6:2.

Interesantno je da je nemački teniser u prvom kolu turnira u Beogradu ostvario svoju prvu ATP pobedu, a prethodno je osvojio dva čelindžera i osam fjučersa.

Zato je Novak bio veliki favorit što je i pokazao u prvom setu koji je rutinski dobio sa 6:2. Mora da je rival bio impresioniran našim asom.

U drugom setu je naš as imao 2:1 i servis, ali ga je ispustio i onda se vodila velika borba do kraja. Moraing je imao i 5:4 u drugom setu, ali je Novak izjednačio i onda napravio ključni brejk za 6:5.

Potom je Nole servirao, ali je Nemac uzvratio brejkom za 6:6 i ušlo se u taj brejk.

Meč možete ispratiti u direktnom televizijskom prenosu na kanalima Arena Sport 1 i RTS 1 ili putem Telegraf Sporta u tekstualnom prenosu.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Tok meča

TAJ BREJK

3:2 Uspeo je da brejkne Nemca i sada ima dva servisa za veću razliku

2:1 Đoković je poznat kao "kralj" Taj brejkova

2. set

6:6 BREEEJK Nemca za izjednačenje i taj brejk

6:5 Ne samo da se izvukao Nole nego je i preokrenuo meč i sada servira za pobedu

4:5 Podigao je nivo igre nemački teniser i uspeo da dođe na gem od osvajanja seta. Đoković sad mora da bude koncentrisan.

3:4 Moraing je uspeo da održava svoj servis i sada i dalje ima prednost u ovom setu

2:2 Neverovatno, ali istinito, Novak nije uspeo da potvrdi brejk i da prelomi meč. Moraing se vratio u duel ribrejkom.

2:1 - Tri brejk lopte imao je Novak Đoković u ovom gemu, ali prvu nije uspeo da iskoristi nakon dobre igre na mreži nemačkog tenisera. Ali drugi poen je srpski igrač iskoristio i ima ogromnu prednost.

1:1 - Isti epilog gema, samo u korist Đokovića, videli smo na drugoj strani. Moraing je osvojio dva poena na servis našeg tenisera, ali je Novak konstantno imao kontrolu.

0:1 - Moraing na startu drugog seta nije imao previše poteškoća. Đoković je prišao na 30:30, ali to je bilo sve.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

1. set

6:2 - Moraing je pokazao šta je imao u prvih 15 minuta, sada je poveo sa 0:30, ali je Novak vezao četiri poena i osvojio prvi set. Vrlo lako, reklo bi se.

5:2 - Mats Moraing je prvo poklonio brejk loptu Đokoviću, a potom je faktički "servirao" i brejk. Još gem na Novakom servis i moći ćemo da kažemo da srpski teniser ima prednost od 1:0 u setovima.

4:2 - Đoković je lako potvrdio brejk, samo jedan poen je ostvario Moraing i sve je bliži srpski teniser osvajanju prvog seta.

3:2 - Posle sjajnog prethodnog gema, Moraing je potpuno popustio. Novak je imao tri brejk lopte i iskoristio je već prvu!

2:2 - Auh, kakva borba u četvrtom gemu. Moraing se žestoko borio da oduzme servis Đokovića, nije mogao da dođe do brejk lopte, ali smo imali čak četiri izjednačenja. Na kraju, novo poravnanje u prvom setu.

1:2 - Ponovo su Đoković i Moraing odigrali jedan duži gem, a Nemac je uspeo da zadrži svoj servis tako što je na kraju odservirao prvi as. I u prvom i u trećem gemu delovalo je da je Novak blizu brejka, ali ga još nema.

1:1 - Brzo Đoković dolazi do poravnanja u prvom setu, nije dopustio nijedan poen Moraingu na svoj servis.

0:1 - Moraing je napravio četiri bekhend vinera u ovom gemu i uspeo je da sačuva brejk lopte koje je imao Novak Đoković. Dugačak gem ipak na kraju pripada nemačkom teniseru.

- Teniseri su na terenu, Mats Moraing je dobio podbacivanje novčića i odlučio se da servira.

Video: Tooooo, bolji je od tate: Novakov sin igrao tenis na Dorćolu, Đoković ga bodrio sa klupe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki V.

    25. maj 2021 | 14:57

    Ne bih se znojao za sto iljada evrija da sam u njegovoj situaciji. Ne bi se on za te pare sagnuo da ih pokupi, ima taj neke druge planove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA