≫ 

Đoković igra za titulu u Beogradu - preznojio se na popravnom, ali rešio Slovaka!

Najbolji teniser sveta u pohodu na finale turnira u Beogradu

  • 6
Novak Đoković Foto: MN Press

Iako je na prvom Serbia Openu ove sezone eliminisan u polufinalu, na ovom izdanju to nije bio slučaj - Novak Đoković će igrati za titulu u Beogradu! Najbolji teniser sveta je, uz manje muke, sa 6:1, 4:6, 6:0 savladao slovačkog predstavnika Andreja Martina i ostala mu je još jedna stepenica do trofeja u svojoj domovini.

Nole je krenuo silovito i sve je ličilo na još jedan meč gde protivnik samo posmatra najboljeg na svetu kako menja brzine sve do pete i zaključuje posao na najlakši mogući način.

Brejkovi u drugom i šestom gemu za laganih 5:1, a onda nešto duža borba i zaključak Novaka.

Martin je na startu druge deonice odlučio da pokaže sve što zna, jer nije imao ni šta da izgubi. Igra protiv najboljeg, i to u njegovoj domovini, te je pokazao zube i poveo sa 2:0.

Uzvraćeno je istom merom od strane Noleta (2:2), a brejk i ribrejk su se dogodili i u sedmom i osmom gemu(4:4).

Navika je da se ne nadamo ničemu drugom osim situaciji gde Đoković lomi stvar u svoju korist, ali to nije bilo tako u drugom setu, pa je Martin, prilično iznenađujuće, uveo priču u odlučujuću borbu.

Tamo je bilo već sve mnogo jasnije. Dupli brejk za 3:0 i silazna putanja Martina koji je svoj zenit prošao upravo u drugom setu, tako da ga je Đoković samo dodatno pogurao nizbrdo.

Đoković će za titulu u Beogradu igrati protiv pobednika duela Federika Delbonisa i Aleksa Molčana.

Video: Martin preznojio Đokovića u polufinalu: Novak se iskupio za prvi Serbia open, igraće za trofej

Tok meča:

III set:

6:0 - Kraj! Đoković će igrati za titulu!

5:0 - Sada je to već gaženje u trećem setu. Serviraće Nole za meč i finale!

4:0 - Potvrda je tu i siguran korak ka pobedi. Čini se da nema spasa za protivnika.

3:0 - Još jedan brejk Novaka! Sada će biti đavolski teško za Martina da se vrati u meč, a polako i gubi snagu. Zenit svoj je doživeo u drugom setu, sada je u silaznoj putanji.

2:0 - Evo potvrde stečenog. Najbolji na svetu dosta izgleda sigurnije na terenu nego u drugoj deonici, a mora se priznati da protivnik znantno manje pogađa nego u ranijih gemovima.

1:0 - Brejk odmah na startu za Đokovića! Nadamo se da je ovo najava laganijeg nastavka meča. Na jedinu brejk loptu Novaka je reagovao je dobro na "balone" koje je slao Martin, a na kraju je protivnik izbacio lopticu u aut.

II set:

4:6 - Grom iz vedra neba - set za Martina! Ovo zaista nismo očekivakli, pogotovo ne da Đoković dozvoli čak tri set lopte na svom servisu. Prvu je spasao, ali kod druge nije bilo spasa. Sada je nešto ozbiljnija situacija.

4:5 - Bilo je nešto intezivnije (30:30), ali Martin je odlučio da pokaže sve što zna u drugom setu.

4:4 - Malo spoticanje... Novak je pretrpeo ribrejk i Slovak je ponovo u igri. Ipak, i dalje izgleda kao da je sve u rukama najboljeg na svetu.

4:3 - Brejk! Ide Đoković ka trijumfu i finalu.

3:3 - Četiri poena u nizu i novo izjednačenje.

2:3 - Bilo je jako blizu novog pada slovačkog tenisera, imao je Novak priliku da mu još jednom oduzme servis, ali je preživeo.

2:2 - Odmah ribrejk, a onda i potvrda povratka. Martin je imao svoje vremena i sada, čini se, polako ponovo upada u senku najboljeg tenisera sveta.

0:2 - Slovak pravi brejk na startu drugog seta! Neočekivan početak drugog dela igre nakon što je Novak relativno lako osvojio prvi set.

I set:

6:1 - Najveće muke Novak je imao prilikom servisa za prvi set, spasio je čak pet brejk lopti, ali je na kraju uspeo da se izbori za prvi set.

5:1 - Đoković pravi još jedan brejk i na korak je od osvajanja prvog seta.

4:1 - Novak je ponovo siguran i sa nulom osvaja gem.

3:0 - Novak potvrđuje brejk, a zatim Slovak dolazi do svog prvog gema u meču.

2:0 - Novak već na startu pravi brejk i tako stavlja protivniku do znanja da nema čemu da se nada ovde.

Video: Đoković: Igrati kod kuće je retka privilegija za mene jer je presudan faktor ova publika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA