≫ 

Đoković: Želim sa titulom u Beogradu da krenem za Pariz, ako dođe do četvrtfinala sa Federerom...

Jasno je da Novak želi titulu na svom terenu

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je uspeo da se plasira u finale turnira u Beogradu i nakon susreta sa Andrejom Martinom naveo je da, i pored nervoze koja se pojavila u drugom setu, uspeo je da ostvari cilj.

- Počeo sam dobro, a završio sam ga čak i bolje. Veoma čudan drugi set, izgubio sam servis, pa sam uzvratio ribrejkom. Bilo je sve pod kontrolom, a onda sam izgubio kontrolu, unervozio sam se i predao mu set. Izvukao sam pozitivne stvari iz ovog meča, drago mi je da sam ga završio na dobar način, jer mi to daje samopouzdanje za finale. Igra mi je približno na tom nivou na kojem bih voleo da vidim sebe na Rolan Garosu, osim tih nekoliko gemova i padova koje ne bih želeo da vidim u Parizu - rekao je Novak.

On se osvrnuo i na momenat u 2011. godini kada je podigao pehar Serbia Opena.

- Bilo je prelepo. Prošlo je devet godina, dosta se promenilo, dosta uspeha je doživeo srpski tenis od tog momenta u svim konferenciji. Decenija iza nas je zlatna era srpskog tenisa. Osećam da Srbija mora da ima makar po jedan muški i ženski turnir i veoma sam srećan da je to tako u ovoj godini - naveo je Đoković.

Najbolji na svetu je zadovoljan kako pripreme za Rolan Garos idu, a prokomentarisao je situaciju u kojoj bi mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom pre finala.

- Pripreme za Rolan Garos teku prilično dobro, video sam žreb i mislim da je ovo prvi put u istoriji da smo Rodžer, Rafa i ja u istom delu kostura. Biće interesantno, samo jedan od nas može do finala, a ja ću uraditi sve da to budem ja. Takmičenje je dugo i teško, morate ići korak po korak. Naravno, ako dođe do četvrtfinalnog duela između Federera i mene, sigurno da će biti veliki izazov, ali dug je put do toga - kazao je Novak.

Nole je hteo da završi meč što pre, ali je izgubio drugi set. Upitan je, da li ga to "brzanje" malo izvlači iz takta.

- I da i ne. Imao set i brejk prednosti, a onda sam se iznervirao jer nisam osećao ritam, bilo je jako vetrovito. On je borac. Vrlo brzo sam se vratio i taj poslednji set dobio sa 6:0. Radujem se finalu, ne osećam se iscrpljeno, nemam neke znake umora, želim da osvojim trofej u svom gradu i i svojoj zemlji i da sa tom energijom idem u Pariz - zaključio je Đoković.

Video: Novak se zahvalio navijačima posle plasmana u polufinalu: Lepo je videti vas posle 10 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA