≫ 

Nole posle pehara: "Laka je bila odluka da zaigram u Beogradu, idemo na titulu na Rolan Garosu"

Đoković sa širokim osmehom putuje u prestonicu Francuske

  • 2

Video: Nole posle pehara u Beogradu: Proveo sam se sa porodicom i prijateljima, drago mi je zbog pobede

Naš najbolji teniser, Novak Đoković pobednik je ovogodišnjeg izdanja Belgrade Opena koji je ove sedmice održan u glavnom gradu Srbije. U finalu je savladao slovačkog igrača, Aleksa Molcana koji se nalazi na 255. mestu ATP liste, a kojeg nakon ove sedmice očekuje veliki skok.

Sasvim očekivano, Novak je bio dobro raspoložen posle podizanja pehara i naglasio je kako se na ovaj način dobro pripremio za Rolan Garos na kojem će zaigrati iduće nedelje.

- Prošlo je dosta vremena od kako sam ovde igrao pred publikom. Drugačiji je osećaj držati pehar u rukama ovde posle deset godina, posebno je. Dobar uvod u Rolan Garos. Igram dobro, osećam se sjajno, proveo sam kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima. Balon je na snazi na turu već više od godinu dana, tako da je bilo fantastično što sam pobedio u Beogradu pred odlazak u Pariz - rekao je Novak.

Ističe da je pred polufinale i finale imao veliku pomoć iz stručnog štaba, a poraz u polufinalu Serbia Opena dao mu je dodatni motiv da se vrati u našu prestonicu.

- Pre svega moram da kažem da kažem da imam sreće što mi je Slovak trener, iako nije ovde. Čuo sam se sa njim. On mi je dao taktiku za polufinale i finale. Hvala vam što ste mi dali polet za ovaj dan i za dalje. Moram da priznam da sam mislima delom bio u Parizu, ali hteo sam da osvojim ovaj trofej. Pre mesec dana sam igrao ovde bez publike, bila je drugačija situacija. Nažalost, tada sam izgubio u polufinalu, pa sam imao dodatni motiv, iako ne igram obično nedelju pred Gren slem. Znajući da je redak slučaj da igram pred domaćom publikom, nije bilo šanse da vas ne vidim na tribinama, laka je bila odluka da zaigram. Nisam se pokajao sigurno, bila je ispravna - istakao je Nole.

Video: Đoković pozdravio porodicu, pa najavio pohod na Pariz: Idemo na titulu na Rolan Garosu!

Potom se osvrnuo na organizaciju, koja je prema svim ocenama bila na najvišem mogućem nivou, što svedoči ocena 10/10 koju je ATP dodelio Beogradu.

- Hvala celoj organizaciji na čelu sa Đoletom. Uradili ste fenomenalan posao, zaslužujete svaku pohvalu. Ja sam malo subjektivan, pošto sam ti brat, ali objektivno ste napravili veliki posao, o tome svedoče ocene koje ste dobili za sve turnire od Džerija koji se vratio dva puta. To je dobar znak, vratiće se on ponovo. 10/10, svaka čast volonterima, hvala Vam puno. Svim ljudima koji su učestvovali iza kulisa, verovatno vi to ne vidite, da bi se održalo ovako nešto, postoji veliki broj ljudi koji rade na tome.

I za kraj, Novak je najavio pohod na Rolan Garos, nakon emotivnog obraćanja svojoj porodici i prijateljima koji su ga pratili sa tribina i televizijskih ekrana.

- Hvala mom timu, selektoru, Viktoru, roditeljima, ćerkicama, ćao ljubavi! Moja supruga Jelena i sin Stefan nisu ovde, nažalost, pošto je Stefan prehlađen, ali volim vas puno. Za kraj šta da kažem, idemo na titulu na Rolan Garosu - zaključio je Đoković.

Video: Luka Jović podržao Novaka koji se bori za 83. titulu u karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    29. maj 2021 | 19:40

    i ja sam uveren da će Novak pobediti sada na RG.i više nego uveren, ne sumnjam ni gram. I ovo što je sada Novak izjavio, nije to tek onako rekao. Ajmo Nole....idemooooo! usput ,da odam poštovanje Novaku što je dva puta igrao u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA