≫ 

Srbin slavio u maratonu: Đere posle četiri i po sata prošao u 2. kolo Rolan Garosa

Srpski teniser posle velike borbe savladao domaćeg predstavnika Korentina Mute

  • 1
Laslo Đere Foto: Serbia Open

Srpski teniseri bili su više nego uspešni prvog dana Rolan Garosa, pošto su obojica igrača koja su danas izlazila na teren prošla u drugu rundu pariskog Grend Slema. Prvo Kecmanović, za njim i Laslo Đere kome je trebalo četiri i po sata da "precrta" Francuza Korentina Mutea u četiri seta - 6:3, 6:7, 7:6, 7:5.

Podatak da su dva seta rešena u taj-brejku, da je jedan završen rezultatom 7:5, dovoljno govori o izjednačenom duelu čiji je akter bio srpski teniser.

Mogao je Đere i ranija da prekrati muke, u taj-brejku drugog seta propustio je dve set lopte za 2:0, pa je kažnjen za kiks, međutim u nastavku je uspeo da se stabilizuje i reši meč u svoju korist.

U trećem setu je sjajno krenuo, pa stao: od vođstva 3:0 dozvolio je Francuzu da se vrati u meč, uvede treći set u egal i izbori taj-brejk. Ipak, u dodatnom periodu nije bilo neizvesnosti, Đere je taj deo meča dobio sa 7:2 i zadao možda i ključan udarac rivalu ka pobedi.

Konačno, u četvrtom setu, slomio je rivala, iako je izgubio jedan gem na svoj servis.

Prethodno je jednom "brejknuo" rivala, a potom i za 6:5, pa je u narednom servis gemu konačno uspeo da završi posao i plasira se u drugo kolo.

Đereu je inače najveći uspeh u Parizu treća runda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA