Beker strahuje zbog Osakinog stanja: Čini se da joj je karijera u opasnosti zbog psihičkih poteškoća

Nemački teniser i nekadašnji Novakov trener se boji da bi stvari mogle da izmaknu van kontrole

  • 0
US Open Tennis

Foto: Tanjug/AP

Zbog problema sa mentalnim zdravljem i depresije, druga teniserka sveta Naomi Osaka povukla se sa Rolan Garosa. Ona je prethodno odlučila da "bojkotuje" konferencije za medije zbog čega je kažnjena, a kada su joj zapretili diskvalifikacijom, sama se povukla.

Ona je putem društvenih mreža podelila svoje saopštenje kojom pravda navedenu odluku, a ubrzo je stigla podrška, ali i osude sa svih strana. Uz nju je stala najbolja teniserka današnjice, Serena Vilijams, ali recimo nije dobila podršku od Rafaela Nadala, koji je rekao da Naomi samo mora da se navikne.

U međuvremenu se javio i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker. Nemački teniser javio se da prokomentariše Osakino odustajanje od drugog Gren slema u sezoni. I on kaže da bi Japanka morala da nauči da se nosi sa tim, ali da je svakako reč o ozbiljnoj stvari.

- Čuo sam da je najavila bojkot medijskih aktivnosti i to je nešto što treba maksimalno ozbiljno shvatiti, naročito kada je reč o tako mladoj devojci. Nije se mogla nositi s pritiskom medija nakon poraza, ali to se u tenisu često događa i moraš se naučiti nositi s tim - rekao je Beker.

On je otišao toliko daleko da tvrdi da je karijera Naomi Osake u ozbiljnoj opasnosti.

- Ja sam medije uvek doživljavao kao deo posla. Bez njih nema novca, nema ugovora, nema ni delića onoga što inače dobijamo. Mrzeo sam medije, jer ni ja nisam voleo da razgovaram sa novinarima, ali jednostavno sam morao. Nakon njenog povlačenja sa Rolan Garosa otvaraju se mnoga pitanja. Ako se ne može nositi s medijima u Parizu, na Vimbldonu ili na US Openu, meni se čini da joj je karijera u opasnosti zbog psihičkih poteškoća - zaključio je Beker.

Video: Đoković pozdravio porodicu, pa najavio pohod na Pariz: Idemo na titulu na Rolan Garosu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA