Nadal furiozno krenuo, a ipak igrao više od dva sata: Španac se priključio Novaku u trećem kolu

Rišar Gaske nije mogao više od unošenja drame u drugi set

  • 1
Rafael Nadal Foto: Tanjug / AP

Nije baš sve večeras išlo po skripti Rafaela Nadala, ali je treći teniser sveta ipak odneo pobedu u tri seta. Činilo se da bi Španac protiv Rišara Gaskea mogao da provede nešto manje vremena na terenu, ali se dobrano namučio u drugom setu, što je uslovilo da na terenu provede više od dva sata. To će naravno odgovarati Novaku Đokoviću - 3:0 (6:0, 7:5, 6:2).

Kako je Nadal krenuo u prvi set, činilo nam se da će ovaj meč biti gotov za nešto više od sat vremena. Rišar Gaske je izgledao kao puki statista na terenima u Parizu, uspeo je da osvoji samo devet poena i najbolji španski teniser je posle samo 25 minuta igre rešio ovaj period "nulom" - 6:0.

Delovalo je da ćemo identičnu priču gledati u nastavku. Vrlo brzo, već u četvrtom gemu narednog seta je Rišar Gaske ponovo ispustio svoj servis. Nadal je galopirao ka osvajanju drugog dela igre, imao je kod rezultata 5:3 prvu set loptu na servis Francuza, ali je propustio. Usledio je odgovor, Nadal je šokantno izgubio svoj servis nakon 0:40 i činilo se da bi stvari mogle da odu u nekom drugom smeru.

Međutim, niti je Gaske imao snage, a ni izdržljivosti da uzme drugi set Rafi. Nismo dogurali ni do tajbrejka, a španski teniserje u 12. gemu oduzeo servis protivniku i iskoristio prvu brejk i set loptu koja mu se ovoga puta ukazala, ukupno drugu u ovom delu igre.

I u trećem setu je Nadal bio taj koji je vršio pritisak na Gaskea. Svestan da će teško do povratka, Francuz se prepustio igri trećeg na svetu, a ovaj je posle dve neiskorišćene lopte u četvrtom gemu, uspeo da oduzme servis rivalu dva gema kasnije. Do kraja je samo potvrdio pobedu i plasman u treću rundu.

Nadal će se u narednom kolu sastati sa Kameronom Norijem iz Velike Britanije koji je u četiri seta savladao Lojda Harisa iz Južnoafričke Republike - 3:1 (4:6, 6:3, 6:3, 6:2). Reč je o 45. igraču sveta.

Video: Monstruozno zakucavanje Stepanovića podiglo Grobare na noge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    4. jun 2021 | 03:22

    Kad tad ce da se otkrije doping nadala.Sve se otkrije kad tad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA