Pojavili se prvi snimci sa nameštenog meča Ruskinje: Padala na šljaku kod servisa, gazila liniju

Podsećamo, velike sume novca uplaćene su na to da će Jana Sizikova napraviti dve duple greške u petom gemu drugog seta

  • 3
Jana Sizikova Foto: Youtube / Eurosport / Printscreen

Veliki skandal potresao je ovog petka svet tenisa. Ruska teniserka, Jana Sizikova uhapšena je posle treninga i masaže na terenima Rolan Garosa zbog sumnje da je na prethodnom Gren slemu namestila ishod dubl meča sa partnerkom Medison Brengl protiv Andree Mitu i Patricije Marije Tig.

Ona je sinoć ponovo završila takmičenje u dubl konkurenciji sa partnerkom Jekaterinom Aleksandrovom, pošto su bolje od njih bile Ajla Tomljanović i Storm Sanders u dva seta (6:1, 6:1). Policija je vrlo brzo reagovala, a Ruskinja je privedena u Centralnu službu za trke i igre istražne policije.

Naime, pred početak meča primljene su velike uplate da će Sizikova u petom gemu drugog seta napraviti dve duple servis greške, što se desilo. Prema dostupnim snimcima, slikama i navodima, Ruskinja je pravila neke komične greške pri svom servisu, gazila je liniju, saplitala se, a u jednom trenutku je čak bila blizu da padne na šljaku.

Jana Sizikova Foto: Youtube / Eurosport / Printscreen

Prvi put je napravila duplu servis grešku već u prvom poenu, a na isti način je završila bizarni gem u kojem ona i Brengl nisu uzele nijedan poen. Stotine hiljada evra uložene su i na pobedu Andree Mitu i Patricije Tig, koje su na kraju slavile pobedu rezultatom 2:0 (7:6, 6:4). Interesantno je da su neke kladionice čak uklonile meč iz ponude pre njegovog početka.

Njoj preti kazna od preko 200.000 evra, a u slučaju težeg prekršaja prema zakonodavstvu Francuske moguće je da će joj biti određena i zatvorska kazna.

Video: Novak protiv luđeg nije igrao: Njegov naredni rival sahranio samog sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA