Đere imao tri set lopte protiv Zvereva, pa uprskao stvar: Nemac prošao u četvrto kolo Rolan Garosa

Žaliće srpski teniser zbog propuštenog u drugom delu igre

  • 0
Laslo Đere Foto: Tanjug / AP

Laslo Đere nije uspeo da se plasira u naredno kolo Rolan Garosa, pošto je naišao na veoma raspoloženog Aleksandra Zvereva. Nemački teniser uspeo je da "iščupa" iz nezgodne situacije u drugom setu kada je naš igrač imao 5:3 i 40:0 na svoj servis, ali je propustio tri set lopte posle čega je momentum prešao na stranu rivala - 3:0 (6:2, 7:5, 6:2).

Već od samog početka prvog seta gledali smo surovu dominaciju Saše Zvereva, koji je osvojio prva četiri gema na meču. Đere se malo kasnije trgao, ali je to bilo dovoljno samo za to da se set ne završi sa "krompirom" pored imena. Mogao je nemački teniser već u sedmom gemu da završi stvar, ali naš momak nije dopustio dve set lopte svoj servis.

Drugi set bio je utoliko drugačiji i potpuno nesvakidašnji. Poveo je Đere rezultatom 3:0, ali je taj brejk brzo prosuo. Taman kada se očekivalo da će Zverev da poravna na 3:3, usledio je novi brejk srpskog tenisera, koji je lagodno gazio ka osvajanju drugog dela igre. Imao je 5:3, 40:0 u gemu u kojem je servirao za osvajanje drugog seta, ali je potom izgubio pet uzastopnih poena, a Nemac je potom još jednom oduzeo njegov servis i bilo je jasno u kojem smeru će se sve odvijati.

Treći set potrajao je prilično dugo, ako uzmemo u obzir da je odigrano samo osam gemova. Đere je već u prvom poklonio servis rivalu, ali je u narednom imao tri brejk prilike da ga vrati. Nije uspeo, a onda je u petom gemu još jednom predao brejk Zverevu. Do kraja se više nikakvo pitanje nije postavljalo, Nemac je samo potvrdio pobedu i plasman u narednu rundu.

Njega će tamo sačekati Kei Nišikori, koji se nije mnogo namučio, pošto mu je Henri Laskonen predao meč posle jednog odigranog seta.

Video: Đoković pozdravio porodicu, pa najavio pohod na Pariz: Idemo na titulu na Rolan Garosu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA