≫ 

Da li to Federer beži sa crte Đokoviću? "Moramo da odlučimo šta je najbolje"

Švajcarac ne zna da li će igrati osminu finala u Parizu protiv Matea Beretinija

  • 10
Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Jeste švajcarski teniser Rodžer Federer prošao u osminu finala Rolan Garosa, ali bi pobeda protiv Dominika Kepfera mogla da bude pirova!

Pre svega zbog činjenice da je na terenu proveom tri i po sata, a da iza sebe ima pozne godinje i probleme sa povredom. Otuda i ne čudi što postoji mogućnost da ne igra osminu finala.

- Moramo da odlučimo šta je najbolje. Videću kako ću se osećati u nedelju. Posle svakog meča ovde i u Ženevi morao sam da analiziram situaciju i ujutru se probudim i vidim kako će koleno reagovati. Od te tačke uvek je tako. Nema razlike ni posle ovog meča - rekao je Švajcarac i dodao:

- Nisam očekivao da ću pobediti na tri meča na Rolan Garosu. Veoma sam srećan što mogu da igram tri i po sata na ovako visokom nivou, to mi je potvrda da sam na pravom putu. Zabavno je na neki način, kao kad imaš 17 godina, kad niko ne zna šta je moguće, kad ni sam ne poznaješ sebe dovoljno. To je zabavan ugao, ali ipak bi mi se više svidelo da budem u Rafinim i Novakovim cipelama.

- Ali osećam se dobro, pobeđujem, igram dobro. Onda, nemam taj osećaj, ima prepreka i kamenja koje treba preskočiti, duga je sezona, potrebni su mi mečevi poput ovog. Dobro ih analiziraš i ideš dalje. Ovde sam možda mogao da igram i peti set, ali onda ne znam kako bih ustao sutra. To je interesantno, ovo je definitivno drugo vreme za mene.

Podsetimo, ukoliko i Đoković i Federer dođu do četvrtfinala Rolan Garosa gledaćemo njihov međusobni duel posle dužeg vremena, dok bi pobednik u polufinalu mogao na Nadala.

Video: Novak Đoković zakoračio je u svoju 311. nedelju na prvom mestu i srušio rekord Rodžera Federera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    6. jun 2021 | 10:05

    znači Rodjo namešta rezultat i mečeve 😱😱😱😃😃😃

  • nisi zvezdas

    6. jun 2021 | 09:05

    Razocaraces nas Fedex..nemoj bit kukavica nisi zvezdas..izadji bori se i posteno izbubi..

  • Kiza i Komina

    6. jun 2021 | 12:41

    Čovek ima 40 godina, u prethodnih 18 meseci odigrao je 6 mečeva od čega 3 u prethodnih 6 dana. U prva dva kola bilo je uživanje gledati Federera na terenu, kao u najboljim danima, ali sinoć je bukvalno bio na ivici snage. Možda je najpametnije da se sačuva za Vimbldon jer tu sa povoljnim žrebom može daleko, a ovde čak i da nekako prodje Beretinija u šta sumnjam, protiv Novaka na šljaci nema šanse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA