Kakav uspeh Zidanšek: Slovenka prva koja je ušla u četvrtfinale Rolan Garosa od nezavisnosti zemlje

Ona je savladala Soranu Kirsteu u dva seta u osmini finala

  • 0
Tamara Zidanšek Foto: Tanjug / AP

Slovenija danas može da bude ponosna. Tamara Zidanšek postala je prva teniserka iz ove zemlje od njene nezavisnosti koja se plasirala u četvrtfinale Rolan Garosa. Ona je u osmini finala turnira savladala Rumunku, Soranu Kirsteu u dva seta nakon sat i po vremena igre - 2:0 (7:6, 6:1).

Samo je legendarna Mima Jaušovec za vreme bivše Jugoslavije bila bolja od Zidanšek, pošto je 1977. godine osvojila pehar na drugom Gren slemu sezone. Što se tiče nekog skorijeg vremena, Katarina Srebotnik je upisala nastupe u četvrtoj rundi Rolan Garosa, ali to je bilo sve.

Iznenađenje je utoliko veće, kada uzmemo u obzir da je Zidanšek jedna od pet teniserki koje nisu nosioci u osmini finala na ovogodišnjem turniru. Nije to bila ni Sorana Kirstea, ali je rumunska igračica više od 30 mesta bolje rangirana od Slovenke. Zidanšek zauzima 85. mesto, dok je Kirstea na 54. poziciji.

Prvi set bio je znano uzbudljiv. Nakon što su izgubile po servis na početku meča, i jedna i druga su igrale su veoma staloženo i sve do pred sam kraju nisu dopustile nijednu brejk loptu u ovom periodu igre. Tek u 12. gemu, na servis Zidanšek je Kirstea imala brejk i set loptu, ali je nije iskoristila. Slovenka je u taj-brejku iskoristila drugu priliku koja joj se ukazala da osvoji prvi set.

U drugom se pitanje osvajača nije ni pominjalo. Zidanšek je uzela dva brejka i povela sa 5:0, a do kraja je iskoristila prvu meč loptu koja se ukazala na njen servis. Umela je to i da proslavi na pravi način. U borbi za prolazak među najbolje četiri čeka je duel sa Marketom Vondurošovom ili Paulom Badosom, koje trenutno igraju na terenu Suzan Lenglen.

Video: Đoković pozdravio porodicu, pa najavio pohod na Pariz: Idemo na titulu na Rolan Garosu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA