Istorija na Rolan Garosu: Krejčikova prva posle 20 godina može da objedini titule u singlu i dublu!

Neverovatan turnir za češku teniserku

  • 1
Barbora Krejčikova

Foto: Tanjug / AP

Teško je objasniti kakav je to turnir odigrala Barbora Krejčikova u dve nedelje koje su iza nas. Prvo je potpuno neočekivano došla do finala singla na Rolan Garosu, da bi danas sa svojom partnerkom Katerinom Sinjakovom dominantno "protutnjala" kroz polufinale dubla protiv Magde Linet iz Poljske i Bernarde Pere iz SAD, ostavivši im ukupno tri gema i plasiravši se u još jedan završni meč - 2:0 (6:1, 6:2).

Barbora Krejčikova je tako postala prva teniserka koja će pokušati da "objedini" titule u singlu i dublu na Rolan Garosu još od Meri Pirs koja je to učinila 2000. godine. Podsetimo, ona je prethodno u singlu eliminisala Mariju Sakari iz Grčke u polufinalu u dramatičnom meču koji je otišao na razliku u trećem setu. Sačuvala je, ipak, veću dozu smirenosti u završnici i na kraju je trijumfovala.

U finalu singla boriće se protiv Anastasije Pavljučenkove iz Rusije, koja je veoma iskusna, ali koja prethodno nije otišla dalje od četvrtfinala na Gren slem turnirima. U dublu će se za titulu boriti protiv boljeg para iz duela Betani Matek-Sands i Ige Švjontek protiv Irine-Kamelije Begu i Nadije Podoroske iz Argentine.

Jedini "problem" mogao bi da bude umor, odnosno koliko snage će Barbora sačuvati za oba meča. Sigurno je da je fokus na finalu u singlu, gde ima gotovo podjednake šanse kao Ruskinja. Ironija je da su one "komšinice" na WTA listi, pošto Čehinja zauzima 33. poziciju, dok je Pavljučenkova na 32. mestu.

Video: Volim te, brate: Novak trenirao u Parizu u Jokićevom dresu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    12. jun 2021 | 08:54

    Najgori mec ikad odigran u polufinalima u Parizu,nejasno mi je kako su ona i Grkinja dospele dotle...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA