Čuo sam glas koji mi je rekao "odustani, nemaš šanse": Nole opisao veliku mentalnu borbu u finalu

Srpski teniser je još jednom pokazao da je sve u glavi i da je sve moguće kada se veruje

  • 2
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković nastavlja da oduševljava teniski svet. Osvojio je Rolan Garos, stigao do 19. titule na Grend slemu i postao prvi teniser koji je u Open eri osvojio po minimum dve titule na svakom slemu, pošto je u finalu Rolan Garosa savladao Stefanosa Cicipasa 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Na konferenciji za medije Novak je otvoreno pričao o svom uspehu

- Oduševljen sam, veoma ponosan zbog toga. Deo sam istorije sporta koji volim, to me ispunjava. Ne bih mogao da budem srećniji, zbog svega što sam uradio u poslednjih 48 sati. Ovo je verovatno jedno od moja tri najveća dostignuća - rekao je Đoković.

On je ispričao kako su tekle pripreme za finale:

- Pobedio sam Rafu posle četiri i po sata borbe na njegovom terenu, juče nisam trenirao, izašao sam večeras na teren sa punim baterijama da se borim sa Cicipasom, koji je igrao svoje prvo Grend slem finale. Znao sam da će on početi dobro. Prvi set je bio neizvestan, ali on je bio bolji igrač u odlučujućim momentima.

- Onda sam posle drugog seta izašao sa terena, baš kao i protiv Muzetija. Vratio sam se kao drugačiji igrač, osvežen. Uspeo sam da brzo napravim brejk u trećem. Posle toga sam osetio da mu ulazim u glavu.

Pitali su novinari srpskog tenisera o čemu je razmišljao posle izgubljena dva seta.

- Čuo sam dva glasa – jedan mi je govorio da ne mogu da preokrenem, da je gotovo. Taj je bio prilično glasan posle drugog seta. Osetio sam da je vreme da se posvetim drugom glasu. Rekao sam sebi da ja to mogu, počeo sam da ponavljam to sebi kako bih poverovao. Kada je počeo treći set, osećao sam se bolje. Posle toga u meni nije postojala sumnja.

Video: Đoković: Pozdravio bih braću i sestre u Grčkoj, proteklih 48 sati pamtiću do kraja života

Sada se povela priča o zlatnom slemu, koji podrazumeva osvajanje sve četiri velike titule i zlato na Olimpijskim igrama u istoj godini.

- Sve je moguće. Putovanje na kojem sam do sada bio je fantastično. Ostvario sam uspehe za koje su mnogi mislili da su nemogući. Sve je moguće i u dobroj sam poziciji kada je reč o zlatnom slemu. Ali znate, tako je bilo 2016, pa sam izgubio na Vimbldonu u trećoj rundi.

- Sada imamo samo dve sedmice do Vimbldona, što nije idealno. Ali probaću da se prilagodim što je pre moguće igri na travi - rekao je Đoković.

Novak će braniti titulu na Vimbldonu, koji se prošle sezone nije igrao zbog pandemije virusa korona.

- Uživaću u ovoj pobedi, a onda ću svu pažnju posvetiti Vimbldonu. Nije mi problem da kažem da želim da osvojim titulu. Naravno da želim. Bio sam srećan kada je objavljeno da će se Vimbldon igrati ove godine, jer prošle nije. Trijumfovao sam tamo 2018. i 2019. godine, nadam se da ću nastaviti niz. Volim travu, napredovao sam mnogo kada je reč o toj poziciji. Nadam se da ću iskoristiti ovo samopouzdanje - rekao je Đoković.

Video: Novak uz šampanjac proslavio istorijsku pobedu na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    13. jun 2021 | 22:52

    ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA. KAKO TEBE TAKO I TVOJU PORODICU.

  • Bole

    14. jun 2021 | 06:55

    Ti to mozes samo napred, pokazi tvojim mrziteljima ko si i sta si. Ucutkaj ih za sva vremena. Ustvari oni tebe nemogu da mrz, oni pokazuju samo kakvi su zlobnici . Takvi ljudi pokazuju da mrze sami sebe. Ti im stalno dokazujes da ta njihova mrznja tebe nedodiruje. Naped srbine ziveo ti nama takav kakav si je si najboooooljiiiiiii najboljiiiiiii najboljiiiiiiii.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA