≫ 

Rodžer Federer priznao da mu je krivo zbog Novakovih uspeha? Jako čudne izjave Švajcarca u Haleu

Rodžer Federer indirektno priznaje da mu teško padaju svi uspesi koje Novak Đoković niže

  • 19
Rodžer Federer

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je osvojio Rolan Garos, te je na taj način oborio mnoge rekorde i dokazao je svima da je jedan od najboljih tenisera ikada viđenih, a sve to je pomalo uplašilo i Rodžera Federera.

Rodžer Federer je odustao od Rolan Garosa i već je počeo pripreme za Vimbldon, trenutno igra turnir u Haleu gde je zabeležio pobedu u prvom meču.

Međutim, nakon meča Federer je medijima dao jednu čudnu izjavu u kojoj kao da pokazuje zavist zbog Novakovih uspeha.

- Čini mi se da je danas u tenisu najvažnije pitanje broja grend slem titula. To mi se ne sviđa, tokom većeg dela takmičarske godine mi zapravo igramo na ATP turnirima - rekao je Federer medijima u Nemačkoj, a potom je nastavio u jako kontradiktornom tempu

- Nekada sam samo želeo da oborim rekord Pita Samprasa, uvek sam govorio da je svaki slem koji dođe posle toga čist bonus za mene.

Iako sve ukazuje na to da Švajcarac ne može da se pomiri s činjenicom da je Novak Đoković uspešniji tesnier od njega, uputio je nekoliko pozitivnih reči i ka Đokovićevom podvigu protiv Cicipasa.

- Način na koji je uspeo da se vrati protiv Cicipasa bio je neverovatan. Imao je neverovatnih poteza i u polufinalu protiv Nadala - zaključio je Federer na svojoj konferenciji.

Kako bilo, Novak Đoković je osvojio Rolan Garos i tako ušao u istoriju, a ispred njega se nalaze još neki rekordi koje bi mogao da obori do kraja karijere.

Video: Istorijski dan za srpski sport: Novak je šampion Rolan Garosa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    14. jun 2021 | 22:22

    fed je sa jedne strane srecan sto je jedno vreme bio bez neke konkurencije. sa druge strane , da se nisu pojavili nole i nadal , bio bi broj 1 15 god , osvojio bi bar jedno 50 grand slema , niko nikad ne bi to ponovio. naravno da je nervozan , bice treci u najboljem slucaju.

  • Ciganin 1976

    14. jun 2021 | 22:28

    Rece smecar isfrustrirani koji zadnjih PET GODINA sem slemova igra TRI TURNIRA GODISNJE !!! Koliko ih Novak bratina GOSPODSKI UBIJA U POJAM, pa ja sam ODUSEVLJEN !!! 😂😂😂 Spremite dve kosulje vi tamo u Lazi, stizu vam VIP gosti uskorooo !!! 😂😂😂

  • Vucz

    14. jun 2021 | 22:51

    Tek će da ti bude žaoooo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA