≫ 

Nema boljeg od Novaka, ove brojke to pokazuju: Srpski as mnogo bolji od Federera u svom "zenitu"!

Niko nikada nije osvojio toliki broj Gren slemova u tako kratkom periodu

  • 2
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Naš najbolji teniser, Novak Đoković je na prethodnom Rolan Garosu došao do svoje 19. titule na Gren slem turnirima u karijeri, čime se približio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru iza leđa i mogao bi već do kraja godine da ih u potpunosti pretekne.

Šansu za novi trofej, srpski teniser imaće već počevši za osam dana na Vimbldonu. Između svega ostalog, Novak je najduže bio na vrhu ATP liste, imao je bolji međusobni skor od Nadala i Federera, a sada je otkriven još jedan podatak koji pokazuje kolika je zapravo veličina Đokovićevog uspeha.

Naime, on je 18 titula na Gren slem turnirima osvojio u periodu od svega deset godina i pet meseci, što je najveći broj "najvećih" turnira u kratkom periodu. Čak ni Rodžer Federer koji je godinama nastupao rame uz rame sa slabijom konkurencijom nije uspeo to da učini.

 

To samo govori da je period između 2010. i 2021. godine u potpunosti bio obeležen Novakom Đokovićem. Zanimljivo je da je Đoković najbolji teniser na ATP turu od kako rangiranje postoji i dominira u svim segmentima sem u broju Gren slemova, ali verujemo da će se i to promeniti.

Video: Troicki: Novak je psihički najjači i to pravi razliku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA