≫ 

Pre 15 godina je hteo da "otme" Đokovića Srbiji, sad mu je sin prvi Novakov rival na Vimbldonu

Srećom, to se nije desilo. Rodžer Drejper, otac Džeka Drejpera, sa kojim će Novak odmeriti snage na startu londona, pre 15 godina je pokušao da privoli srpskog asa da zaigra pod zastavom Velike Britanije

  • 8
Novak Đoković - Rodžer Federer (Vimbldon 2019. finale) Foto: Profimedia/Andy Hooper / Solo

Čudni su životni putevi i sudbine. Novak Đoković je danas, na primer, osvajati turnire pod zastavom Velike Britanije, zapravao nije to mogao jer naprosto nije želeo, ali mu se, i njemu i njegovoj porodici, takva prilika jednom ukazala. O tome je mnogo puta već govorio Novakov otac Srđan - o ponudi Britanaca "koja se ne odbija".

Đokovići su je odbili, a ostalo je, kažu, istorija.

Nole je pod srpskim znamenjima izrastao u najboljeg tenisera svih vremena. Britanci, i ostali koji su ga želeli i sanjali o takvom biseru u svojim redovima, ostali su "kratkih rukava". tražili su Đokovića u svojim redovima. Nisu ga nikad našli.

Danas, kada Novak kreće u pohod da postane baš taj najbolji i najveći svih vremena, na startu Vimbldona, priča o ponudi Britanaca da zaigra za njih se opet aktuelizovala zbog Đokovićevog prvog rivala u Londonu, mladog Džeka Drejpera.

Upravo je otac ovog momka, Rodžer, bio čovek koji je te 2006. godine bio najuporniji da Novaka "prevesla" preko Lamanša, ne pitajući za cenu. Drejper senior je u to vreme bio na čelu Teniskog saveza Velike Britanije, a sa Novakom i roditeljima našeg asa o svojim namerama je pričao u Glazgovu, posle meča u okviru Dejvis Kupa.

- Razgovarali smo posle Dejvis Kupa, zaista su nas lepo ugostili - pričao je o tom susretu Novak.

- Posle mog meča sa Rusedskim bili smo an večeri sa ljudima iz Saveza Velike britanije, bili su zaista vrlo ljubazni, prema meni i prema mojoj porodici.

Tada je Drejper i počeo da "opipava puls" našeg asa, neformalno, u šali...

- Našalili su se: rekli su mi da me žele u timu kod njih (Velikoj Britaniji). Mi smo u tom trenutku pričali o uslovima koje imam u svojoj zemlji, gde treniram, i tim stvarima. Rekli su mi tada da se unapred raduju mom dolasku na Vimbldon i da ćemo možda tada obaviti još jedan razgovor - opisao je Nole kako se završila večera sa Britancima.

Đokovići su i tada znali da im Englezi mogu ponuditi daleko bolje uslove nego što je imao u Srbiji, ali

- U životu uvek tražite bolje uslove za sebe, za karijeru. Ne možete kriviti nekog ko želi najbolje za sebe i svoju porodicu. Ja sam oduvek bio odande gde sam rođen, ali nikad se ne zna. Čuo sam da Englezi prave veliki teniski centar u Roemptonu, tu je i baza njihovog Saveza. Svaki igrač sanja da bude na jednom takvom mestu, da ima najbolje moguće uslove da radi i trenira. Velika Britanija je gladna uspeha i potreban im je neko ko će osvojiti Vimbldon - pričao je tada Novak o ponudi koju je imao.

Englezi nisu odustajali, pomenuti Drejper je bio inicijator ideje da se Novak dovede, mežutim niej vredelo. Pokušali su da privole Srbina preko Endija Marija, sa kojim je naš as prijatelj od svojih tinejdžerskih dana. Ni to nije vredelo. Novak je, zajedno sa porodicom, braćom, majkom i oce, još tada čvrsto rešio i stavio tačku na ovaj slučaj: igraće samo za Srbiju.

Novak Đoković, Vimbldon 2011. pehar Foto: Profimedia/Newscom

Video: Hrvati strastveno navijali za Đokovića, slavili pobedu Srbina na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni Inglis

    26. jun 2021 | 19:49

    Sva zla ovog sporta izgleda počinju imenom RODŽER!!!

  • Goram

    26. jun 2021 | 20:59

    Nole Srbin se ne prodaje... On igra za svoju drzavu i mnogo mije drago zbog toga.. Bravo Nole tako se voli Srbija...

  • Sibin

    26. jun 2021 | 22:24

    Englezi najvece zlo Evrope!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA