Faca dana u Londonu: Ušao u glavni žreb Vimbldona i ispisao istoriju svoje zemlje

Englezi su ludi za ovim teniserom...

  • 0
Zhang Zhizhen Foto: Profimedia/MB Media Solutions/Alamy

Ženg Žižen postaće u ponedeljak prvi kineski teniser u "open eri" koji će se naći u glavnom žrebu pojedinačne konkurencije Vimbldona. Protivnik će mu biti 25-godišnji Francuz Antoan Oang, 156. teniser sveta.

Žižen je 178. na ATP listi i jedini je kineski teniser koji se nalazi među najboljih 250. U glavni žreb Vimbldona se plasirao tako što je u poslednjem kolu kvalifikacija u četiri seta svladao Argentinca Fransiska Čerundola, finalistu ATP turnira u Buenos Ajresu održanog pre tri meseca.

Takođe, Ženg Žižen je tek četvrti kineski teniser u "open eri" koji je će igrati u glavnom žrebu nekog Grend slem turnira. Dosadašnja trojica, Vu Di (2013, 2014, 2016), Ženg Že (2014, 2015) i Li Že (2019) su to ostvarili na Australijan openu, i svaki su put ispali u prvom kolu.

Za razliku od muškog tenisa, Kina je u ženskom tenisu imala mnogo više uspeha, pa je tako Li Na (39), koja je okončala igračku karijeru u septembru 2014. godine, osvojila dva Grend slema u pojedinačnoj konkurenciji, Rolan Garos (2011) i Australijan open (2014).

Video: Čuju se trubači Dejana Petrovića i Bože pravde: Proslava titule za pamćenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA