≫ 

Đoković izgubio prvi set, pa "oduvao" debitanta za 2. kolo Vimbldona

Možda i neočekivano, Novak je na terenu proveo nešto više od dva sata i u četiri seta je eliminisao Drejpera

  • 28
Vimbldon, Novak Đoković. Džek Drejper Foto: AP/Tanjug

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Vimbldona, iako je imao određenih poteškoća protiv Britanca Džeka Drejpera 3:1 - 4:6, 6:1, 6:2, 6:2!

Poteškoća u smislu da je izgubio prvi set od 253. igrača sveta koji je dobio specijalnu pozivnicu za Vimbldon i kao debitant nastupio na Grend slemu. Na kraju, imao je i tu čast da otvori jedan ovakav turnir protiv najboljeg.

A najbolji, odnosno Đoković, nastavlja svoj pohod ka odbrani titule iz 2019. godine (2020. se nije igralo zbog pandemije), kao i ka osvajanju 20. Grend slema s kojim bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na većnoj listi.

Đoković će svoj meč 2. kola igrati u sredu, a naredni rival će mu biti bolji iz duela Tomas Barios - Kevin Andreson, uz napomenu da je njihov meč odložen zbog kiše koja je napravila pometnju u Londonu. Podsetimo, Novak je igrao na Centralnom terenu pod krovom.

Odigrao je Đoković krajnje čudan prvi set u kom je čak sedam puta propustio svoje brejk šanse. S druge strane, Britanac je imao svoju jednu i upravo ona mu je donela početno vođstvo protiv najboljeg na svetu.

Nole je bio taj koji je osvojio prvi gem na meču, da bi Drejper zatim poveo sa 3:1 zahvaljujući tom brejku u 3. gemu. Prethodno je srpski teniser propustio svoju prvu šansu da uzme servis rivalu.

Vimbldon, Novak Đoković. Džek Drejper Foto: AP/Tanjug

U 6. gemu je zatim imao dve prilike koje su otišle u nepovrat, Novak je zbog klizanja čak završio i na travi, da bi pri rezultatu 4:3 za Drejpera i na njegov servis Đoković "uprskao" vođstvo od 40:0. Naredni gem jeste dobio s nulom, ali nije uspeo da uzme servis Drejperu koji je poveo - 6:4.

Ono što mu nije uspevalo tokom prvog seta, jeste odmah na početku drugog - Novak je napokon uzeo brejk zahvaljujući duploj greški Drejpera, te je u međuvremenu isti potvrdio za 3:0.

Drejper je uzeo jedan gem na svoj servis, smanjio je na 3:1, ali je Đoković potom iskorisio svoju drugu brejk šansu u drugom setu i poveo je sa 5:1. Nedugo zatim izjednačio je i u setovima - 6:1.

Vimbldon, Novak Đoković. Džek Drejper Foto: AP/Tanjug

Novak je i u trećem setu dva puta uzeo servis rivalu kom je, ovoga puta, dozvolio dva poena. Prvi je viđen u 3. gemu, posle čega je Đoković poveo sa 3:1, a zatim je stigao i do 5:2 pred svoj servis. A u tom poslednjem gemu trećeg seta vezao je četiri asa.

Već tada je bilo jasno da Nole ide u narednu rundu i da je prvi set protriv Drejpera bilo samo zagrevanje. U ovom četvrtom uzeo je brejk ponovo na startu, poveo je sa 2:1, potvrdio isti (3:1) i u nastavku priveo meč kraju - 6:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    28. jun 2021 | 14:31

    Srecno Nolee!!

  • Tanče

    28. jun 2021 | 15:13

    Samo napred Novače! Korak po korak idemo do kraja. SREĆNO👍❤💗❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Jenky

    28. jun 2021 | 15:20

    Bilo tesko i protiv Nadala u prva 2 seta...pa... Tako da...ne sudite prema pocetku!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA