≫ 

Šok na Vimbldonu: Cicipas ispao u 1. kolu i sklonio se sa Novakovog puta do finala

Bolji od njega u tri seta bio je Tijafo

  • 36
Stefanos Cicipas Foto: AP/Tanjug

Imamo prvo iznenađenje na Vimbldonu - grčki teniser Stefanos Cicipas ispao je u prvom kolu od Amerikanca Frensisa Tijafoa posle tri seta - 6:4, 6:4, 6:3!

Cicipas je bio jedan od favorita turnira, pogotovo zbvog toga što je nedavno igrao sjajno finale protiv Novaka Đokoviča na Vimbldonu. Takođe, projektovan je kao Noletov potencijalni rival u polufinalu.

Meč je trajao dva sata i pet minuta, a čini se da je Grk, inače treći nosilac na turniru, platio ceh onog iscrpljujućeg finala u parizu kada je vodio 2:0, pa izgubio od Noleta.

Grk je već u prvom gemu izgubio servis i do kraja seta je imao samo jednu priliku da ga vrati. Međutim, Tijafo se spasio u 4. gemu, da bi kasnije iskoristio svoju prvu set loptu.

U drugom setu smo videli čvrstu i sigurnu igru obojice igrača na svoj servis, da bi Tijafo iskoristio treću brejk šansu i poveo sa 5:4. Zatim je i Grk dobio svoje tri šanse koje nije iskoristio, a Amerikanac jeste set loptu za 2:0.

Tijafo je poveo sa 2:0 u trećem setu, onda je u međuvremenu spasio tri brejk lopte, da bi u poslednjem gemu, pri rezultatu 5:3 još jednom uzeo servis Cicipasu i izbacio ga iz Londona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Bombarder

    28. jun 2021 | 18:43

    Rekao da će da stavi tačku na Novakove snove, a Tijafo ga poslao na spavanje

  • Raspucin

    28. jun 2021 | 18:40

    Al on da Kaze da ce zaustaviti Novakov san , umesto da gleda svoja posla njemu cilj da srusi Novaka kompletna 1/1

  • Dragan

    28. jun 2021 | 20:29

    Ko se iscimao u pet setova sa nasim NOVAKOM ,postanu neupotrebljivi neko vreme za igru. Rodja od Vimbldona , pa gde je Nadal sad i Cipi . Oducio ih tenisa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA